Hirdetés

Nyomkövetéssel bővül a Google Maps, örülhetnek a világjárók és a kerékpárosok is



|

Három fontos újítás dobja fel a Google Térkép repertoárját.

Hirdetés

A Google az idén nagyon ráfeküdt a 17 éve elérhető Google Maps felturbózására, és egy sor újítással látta el az online térképet: megérkezett az útdíj-kalkuláció és a légszennyezettség-mérés, valamint a szállások keresése is könnyebbé vált, legalábbis azokban az országokban, ahol a Maps támogatja ezeket az extrákat.

Most pedig három újabb ropogós funkciót jelentett be a Google, amelyek szerencsére a magyar felhasználókat sem kerülik el.

Az egyik a nyomkövetés lehetősége, melynek hála automatikusan értesülhetünk azon családtagjaink vagy barátaink hollétéről, akik hajlandók megosztani velünk a helyzetüket. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy értesítést kapunk, ha a nyomon követett személy elhagy egy adott helyszínt, vagy ha megérkezik oda.

Hirdetés

Amennyiben valaki megosztja velünk a helyzetét, akár egy állandó címet is beállíthatunk, amellyel kapcsolatban igényt tartunk a figyelmeztetésekre. A Google igyekszik megnyugtatni a magánéletüket féltőket, és azt ígéri, hogy a követett felhasználók bármikor letilthatják a helyzetük megosztását, s amíg nem tesznek így, rendszeresen és több módon is emlékeztetik őket arra, hogy egy másik személy is látja a pozíciójukat.

Ennél minden bizonnyal jóval kevésbé lesz megosztó az új légi nézet funkció. Ahogy a neve is elárulja, ezzel a világ közel 100 nagy nevezetességét csodálhatjuk meg műholdfelvételekből és valódi fotókból kombinált, MI-generálta légi "felvételek" formájában. A listán olyan városok turistacsalogatói szerepelnek, mint London, Barcelona, Tokió és New York, vagy éppen Párizs. Az üzemmód aktiválásához csak rá kell keresni az adott nevezetességre, és a Térkép feldobja a képek között. Az iOS-es alkalmazásban már sikerült is belebotlanunk, így fest az Eiffel-torony és az Empire State Building:

Végezetül pedig a megnövekedett igényekre való tekintettel komoly ráncfelvarráson esik át a 12 éve elérhető kerékpáros útvonaltervezés. A kerekezők így már összehasonlíthatják az alternatív útvonalakat, és azt is láthatják majd, hogy az adott út mekkora emelkedőt tartogat, illetve hogy előfordulnak-e rajta lépcsők, túl meredek dombok vagy sűrűbb autós forgalom. A Google azt ígéri, hogy ahol elérhetők ilyenek, ott a Maps összességében sokkal részletesebb adatokkal szolgál majd a kerékpáros útvonalakról, ám azt nem tisztázza a cég közleménye, hogy pontosan melyek ezek az információk.

A három új funkciót világszerte folyamatosan aktiválják a webes felületen és a mobilos (iOS, Android) alkalmazásokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.