Hirdetés

Autóban, reptéren beszélgethetünk az IBM robotjával



|

Az egykori PC-s nagyhatalom mára az üzleti megoldások terén jeleskedik, ezért a hangvezérelt asszisztensek piacára sem a Google és az Alexa szintjén száll be.

Hirdetés

Az Amazon néhány hónappal ezelőtt mutatta be az üzleti életre optimalizált személyi asszisztensét, amire az üzleti IT-ben igencsak ismert IBM máris válaszolt a Watsonnal. 

Hirdetés

A Las Vegasban tartott Think konferencián mutatkozott be az IBM asszisztense, melynek olyan kérdéseket ugyan nem tudunk feltenni, hogy milyen az időjárás, és arra sem tudjuk rábírni, hogy indítsa el kedvenc dalunkat, ellenben kiváló társunk lehet az üzleti élet, és hétköznapi ügyes bajos dolgaink intézésében. Példának okáért említhető a müncheni reptér, ahol már üzemben áll, és készséggel igazítja útba az utazóközönséget azt illetően, hogy melyik géphez melyik kapun át vezet az út. 



Szintén Watson fog majd beszélgetni velünk a BMW autóiban is, illetve az Egyesült Királyságban táborozó Chameleon Technology is fejleszt Watson-alapú platformokat. Az IBM IoT alelnöke szerint a cég csupán szétnézett a piacon, és azt látta, hogy szükség lenne valami olyasmire, ami az üzleti életben is kiváló asszisztens lehet, így nekiláttak a fejlesztésnek. A piac azonban nem egyszereplős ebben a szegmensben sem, hiszen az Amazon elég erőteljesen nyomul az Alexa For Business-szel, bár az IBM igyekszik kijelenteni, hogy nem az előbb említett cég ellen megy, de ez elég kizárt, hiszen mindketten profitorientáltak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.