Hirdetés

A Samsung csinált egy okos falat, ami még a lakás fölött is átveszi az uralmat



|

Annak idején a tévé egy kis dobozka volt a sarokban, ami egyvalamit tudott: műsort villogtatni a képernyőjén. Nos, most már egyik megállapítás sem igaz: kis doboz helyett a tévé lett a fal, egy funkció helyett pedig övé a mindenhatóság.

Hirdetés

A Samsung a napokban tartott egy nagyszabású szórakoztatóelektronikai eseményt New Yorkban, de nem csupán azért, hogy a világ minden tájáról odasereglett újságírók gömböcre zabálják magukat a hidegtálakról, hanem azért is, hogy bemutassa legújabb termékeit, melyek között ott vannak a tévék is. És nem is akármilyenek. 

Hirdetés

Miközben a képminőség fejlődése kicsit meglassult, az intelligencia és az okosotthonok kontrollja egyre jobban előtérbe kerül, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a Samsung 4K QLED tévéi egyrészt Bixby-vel érkeznek, másrészt a SmartThings intelligens otthonokra optimalizált platformjának központi hubjaként képesek működni. Ez azt jelenti, hogy a képernyőn megjelenő minialkalmazásokkal vezérelhetünk mindent, a kávéfőzőtől a termosztátig. 

A 2018-as kínálat a Q6, Q7, Q8, Q9 sorozatot jelenti, ami képminőségre és árra vonatkozóan is növekvő sorrendet tartalmaz, illetve a Samsung továbbra is kínálja az ívelt tévéit, mert úgy tűnik, tetszik a népeknek. Habár árakat még nem tudni, hamarosan ez a részlet is tiszta lesz, mivel heteken belül megkezdik a kiszállításokat. A bemutatón az is kiderült, hogy mélyebb fekete színek, és nagyobb kontraszt jellemzi a tévéket, illetve a Q9 megkapta a Q HDR EliteMax névvel illetett fejlesztést, ami igen látványos HDR hatásokat jelent. 

Mindegyik sorozat QLED kivitelű, és kaptak egy úgynevezett "Ambient Mode"-ot, ami azt jelenti, hogyha telefonnal lefotózzuk a tévé mögötti felületet, akkor az háttérképként megjeleníthető, így olyan, mintha a képdobozunk átlátszó lenne. Nagyon látványos, ugyanakkor nem új dolog, hiszen korábban a Samsung Frame TV-in már láttuk. Ebben a környezeti módban megjeleníthetőek a hírek, időjárási és személyes infók is, és egészen fura érzést kelt, mintha a tévé beépült volna a falba, és a falon jelennének meg az ikonok. 

Ami igazán fontos, hogy a tévé kiválóan illeszkedik a SmartThings ökoszisztémába, hiszen annak központjaként tud működni, és irányíthatjuk rajta keresztül a kamerát, termosztátot, fényeket, zárakat, és minden mást, ami része intelligens otthonunknak. Ez a fejlesztés egyébiránt része annak az egyszerűsítési törekvésnek, melynek célja az egyszerűsítés. Végezetül említsük még meg a méreteket, mert az is fontos, így tehát a Q6 nagysága 49 és 82 hüvelyk között változik, a Q7 és a Q8 esetében 55-75, míg a Q9 a 65-75 hüvelykes kategóriában érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.