Hirdetés

Olyan siralmasan fogy az iPhone 14 Plus, hogy már a gyártását is vissza kellett fogni



|

A jelek szerint az iPhone mini utódjával is befürödni látszik az Apple.

Hirdetés

A szeptemberben bemutatott iPhone 14-sorozat fontos változást hozott a termékpalettára: mindössze két generáció után elbúcsúztunk az 5,4 hüvelykes iPhone mini szériától, helyét pedig egy 6,7 hüvelykes "Plus" modell vette át. A helycserés támadás beigazolta a korábbi jelentéseket, melyek szerint a legkisebb iPhone-t nem igazán vásárolták az emberek, most viszont úgy tűnik, hogy az ellentétes filozófiát követő utód sem lesz sikeresebb.

A The Information forrásai szerint ugyanis az iPhone 14 Plus olyan rosszul fogy, hogy az egyik gyártójánál teljesen le kellett állítani a termelést, másik kettőnél pedig 80-90%-kal fogták vissza azt. A lépés oka az alacsony kereslet, melyben szerepet játszik az is, hogy az általunk is tesztelt iPhone 14 Pro csak 100 dollárral drágább a 14 Plusnál, viszont erősebb processzort, 120 Hz-es kijelzőt és ütőképesebb kamerát kínál, belógó előlapi szenzorsziget nélkül.

Hirdetés

Amennyiben hihetünk a pletykának, a 6,7 hüvelykes alapmodell komoly bukta lehet, hiszen vészesen közel vagyunk az eladási szempontból hagyományosan kiemelkedőnek számító ünnepi szezonhoz, vagyis nagyon rosszul mutathatnak a számok, ha a cupertinóiak épp most fogják vissza a gyártást.

A jelentés ráadásul egybevág a tajvani DigiTimes korábbi cikkével, mely szerint általánosan alacsony a kereslet az iPhone 14 és a 14 Plus iránt, főként azért, mert nem igazán kínálnak többet a továbbra is kapható iPhone 13-nál, amelyben ugyanaz a chip dolgozik, ugyanazzal a dizájnnal. Ezen a véleményen van az egyik legismertebb Apple-szivárogtató, Ming-Chi Kuo is, aki már az előrendelések alapján kongatni kezdte a vészharangot.

Az Apple számára pedig az általános piaci trendek is nehezítik a pályát, a világgazdasági helyzet ugyanis most nem igazán ösztönzi az embereket a telefoncserére. Ezt mutatja a Canalys elemzőcég harmadik negyedéves  jelentése is, amely 9%-os visszaesésről számolt be 2021 azonos időszakához képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.