Hirdetés

Öngyógyító kijelzővel érkezne a hajtogatós iPhone?



|

A cupertinóiak technológiája lehetővé teszi a sérülések gyógyítását külső beavatkozás nélkül.

Hirdetés

Miközben az androidos gyártók sorra jelentkeznek a tabletté kihajtható és kagylóhéjszerűen összecsukható okostelefonjaikkal, az Apple továbbra is látványosan kimarad a trendből, a legutóbbi pletykák alapján pedig 2026 előtt nem is érdemes arra számítani, hogy színre lép az iPhone Fold néven emlegetett almás készülék.

Most viszont olyan információ szivárgott ki a cupertinóiak háza tájáról, ami alapján nem is baj, ha több időt fordítanak a fejlesztésre, mert így van rá némi esély, hogy egy igazán ütős funkció is debütáljon az új mobillal.

Hirdetés

Az Apple ugyanis nemrég sikerrel védetett le egy technológiát az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál, ami lehetővé tenné, hogy a hajtogatós kijelzők "öngyógyító" módon kijavítsák a felületükön jelentkező sérülésüket. A csiki-csuki mobilok fokozottan ki vannak téve ezeknek, hiszen a normál okostelefonokkal ellentétben puha műanyag borítja a megjelenítőjüket, ami a meghajló résznél különösen nagy igénybevétel alatt áll.

"Az anyagrétegben a bevonat öngyógyítása beavatkozás nélkül is bekövetkezhet (pl. amikor az öngyógyító bevonat megsérül, az anyaga külső beavatkozás nélkül is kitöltheti a sérült részt). Alternatív megoldásként az öngyógyulást külsőleg alkalmazott hő, fény, elektromos áram vagy más típusú inger is elindíthatja vagy felgyorsíthatja."

- írja a funkció működéséről az Apple dokumentációja. Mindez első olvasatra nagyon sci-finek tűnhet, a valóságban viszont az LG már 2013-ban elsütötte a poént az LG Flex hátlapjával, ami szintén képes volt helyrehozni bizonyos kisebb karcokat. A funkció mozgásban is nagyon látványos volt, az Apple szabadalmának apropóján érdemes is felidézni:

Egy modern hajtogatós kijelző esetében persze jóval nehezebb lehet megoldani a feladatot, már csak az átlátszó felület miatt is, de majd az idő megválaszolja, hogy végül tényleg kezdenek-e valamit a szabadalommal, avagy sok száz más ötlethez hasonlóan örökre a fiókban hagyják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.