Hirdetés

Óriási hatalmat adhat a kezedbe zenék felett a Spotify



|

A zenestreaming-platform készülő új eszközeivel kedvünkre remixelhetjük a dalokat.

Hirdetés

A Spotify még tavaly tette elérhetővé a mesterséges intelligenciára épülő AI DJ funkciót, amely egy valódi DJ gépileg lemásolt hangjával felturbózott, személyre szóló mixeket állít össze a felhasználóknak, olyan hatást keltve, mintha csak egy privát lemezlovas szolgálná a talpalávalót.

Miközben a platform azóta újabb mesterséges intelligenciás funkciókkal is igyekszik segíteni a lejátszási listák összeállítását, a legfrissebb pletykák szerint hamarosan nemcsak saját DJ-t kapunk a svéd szolgáltatótól, hanem mi magunk is azzá válhatunk.

Hirdetés

A The Wall Street Journal ugyanis arról ír, hogy a Spotify olyan új eszközökön dolgozik, amelyekkel gyorsíthatjuk és lassíthatjuk, a saját szájízünk szerint vághatjuk újra és "más módokon" is módosíthatjuk a dalokat. Az így létrehozott remixeket pedig akár más felhasználókkal is megoszthatjuk, a zenéknél érvényes licencszerződések miatt viszont csak a platformon belül, vagyis a közösségi médiát nem fogják ellepni ezek az újrakeverések.

Az új eszközök közül egyesek az alap Premium előfizetés részét képezik majd, a mélyebb szerkesztést engedő lehetőségek viszont az egy ideje már pletykált "Supermremium" csomag extráiként debütálhatnak. Az utóbbi kapcsán egy redditező az app kódja alapján azt állítja, hogy ez valójában Music Pro néven fog érkezni, és nem külön tagság lesz, hanem egy kiegészítő előfizetés, a remixelés mellett például veszteségmentes lejátszást is kínálva.

Akármilyen formában is alakuljon a premier, a The Wall Street Journal értesülései szerint a svéd üzemeltető jelenleg a zenék jogtulajdonosaival egyeztet a DJ-eszközök használatának részleteiről, és összességében még korai szakaszban jár a fejlesztés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.