Hirdetés

Örökre búcsúzik a Media Player Classic HC



|

Klasszikus és sokak kedvence, azonban többé nincs, aki a program mögött állna.

Hirdetés

Az Media Player Classic egy könnyűsúlyú multimédiás lejátszóprogram, amely szinte minden video- és hangformátummal boldogul. Amint a neve is mutatja, eredetileg a Windows Media Playerre jelentett alternatívát, de idővel sokak kedvencévé vált, és klasszikusként még ma is felkapott választás egy-egy kiadása.  

Hirdetés

A program idővel nyílt forráskódú lett, majd ezután jött a nagy kedvenc MPC-HC is. Sajnos ennek a fejlesztése most örökre leáll. 

Bár az MPC-HC 1.7.1 ezen a héten jelent meg, az aktív fejlesztők száma folyamatosan csökkent az elmúlt években, mostanra pedig egyetlen ember sem maradt a projekt mögött. Ez azt jelenti, hogy innentől kezdve sem új funkciókra, sem teljesítménybeli javításokra, sem hiba- és biztonsági javításokra nem számíthatunk. 

Természetesen a VLC és a Kodi egyaránt kiváló alternatíva, ha valaki nyílt forráskódú lejátszót keres, de azért szomorú, hogy az MPC-HC örökre búcsúszik. 

Érdekesség, hogy az MPC-BE (Black Edition) fejlesztése még nem állt le. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.