Hirdetés

Örülhet a SpaceX a legutóbbi kilövés eredményei miatt



|

Sikeresen zárult a SpaceX Starship rakétájának legutóbbi tesztje.

Hirdetés

Múlt héten zajlott le a SpaceX Starship rakétájának legújabb tesztje, ami ezúttal nem egy emberi utast szállított, hanem "csak" a Föld atmoszférájáig (egészen pontosan annak pereméig) jutott el, majd sikeresen visszatért. Ha minden jól megy, akkor a 2026-ra tervezett Artemis III misszió esetében is a Starship rakéták feladata lesz az, hogy eljuttassák az asztronautákat a Holdra, optimális esetben pedig egyszer a jövőben akár a Marsra is, szóval egyáltalán nem mindegy, milyen eredménnyel zárulnak ezek a tesztelések.

A helyzet pedig az, hogy most abszolút elégedett lehetett a SpaceX csapata. Ez a negyedik ilyen próbálkozás volt, de az első, ami sikeres is lett.

Hirdetés

Keleti parti idő szerint csütörtökön 08:50-kor történt meg a kilövés texasi Boca Chicában. A Starship eztán eljutott az atmoszféráig (összesen 40 percet töltött az űrben), majd vissza is tért, és landolni is képes volt - az Indiai óceánba esett (a rakéta első fokozata pedig a Mexikói-öbölbe).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.