Hirdetés

Összefogott a Tencent és a Meta, újra nyitva állhat Kína Zuckerbergék előtt



|

A Meta közel másfél évtized után ismét utat találhatott a kínai közönséghez.

Hirdetés

Az élet minden területéhez hasonlóan a kínai rezsim az internetet is vasszigorral szabályozza, így arrafelé a legtöbb nyugati online szolgáltatás is blokkolva van, vagy kénytelen súlyosan cenzúrázni magát, hogy ne ebrudalják ki erről a hatalmas piacról.

A Facebook ezt anno nem volt hajlandó meglépni, így a több mint 3 milliárd felhasználóval bíró platform 2009 óta nem elérhető az országban, ahogy az üzemeltető Meta két másik terméke, az Instagram és a WhatsApp sem. A Wall Street Journal azonban nemrég arról számolt be, hogy a vállalat VR-divíziója most egy hátsó kapun át utat találhatott a kínai piacra.

Hirdetés

A saját forrásaira alapozó lap ugyanis úgy értesült, hogy Mark Zuckerbergék a számos területen nyomuló technológiai óriás Tencenttel kötöttek üzletet, melynek értelmében ez a helyi cég fogja forgalmazni a Meta VR-headseteit. Ha hihetünk a WSJ-nek, a megegyezésről egy teljes éven át tárgyaltak a partnerek, a sisakok forgalmazása pedig 2024 végén veheti kezdetét.

A lap szerint a Meta nem az októberben bemutatott Quest 3 headsetet küldi a kínai ringbe, hanem annak egy olcsóbb kiadását, amely kevésbé fejlettebb lencsékkel rendelkezik, viszont erősebb grafikai képességekkel bír, mint az előző generációs Quest 2. Ez a modell ráadásul a későbbiek során más régiókban is boltokba kerülhet.

Az összefogás mindkét cég számára előnyös: a Tencent részesedést kap az eladott eszközökből és az azokhoz fűződő szolgáltatások bevételeiből, a Meta pedig eddig elérhetetlennek bizonyult vásárlókat hódíthat meg. Az utóbbira égető szüksége lenne az amerikai vállalatnak, a legutóbbi pénzügyi eredménybeszámolója alapján ugyanis a Quest 3 eddig nem fogy olyan jól, mint ahogy azt a gyártó remélte. A WSJ jelentése ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy a Tencenttel kötött egyezség csak "átmeneti", így annak részletei még módosulhatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.