Hirdetés

PC-t építettek a nyomtatóba, ami még nyomtatni is tud



|

A Comprinter II azért lett nagyon különleges, mert nem csak egy nyomtatóba épített PC, de ezúttal még nyomtatni is tud.

Hirdetés

2019-ben már nem igazán foglalkozik a média a nyomtatókkal, az egyiket most mégis felkapták, mert van annyira érdekes, hogy hoz néhány kattintást az oldalak számára. 

Hirdetés

Néhány hónapja Mason Stooksbury egy öreg PC-t épített be egy régi nyomtatóba, aminek a Comprinter nevet adta. Sajnos ez nyomtatni nem tudott, hiába nézett ki jól. 

A problémát megoldandó most elkészült a Comprinter II, ami ezúttal már nyomtat, sőt, a LED-es csíknak hála még világít is, tehát kellően trendi. 

A projekt keretében egy Toshiba NB305 netbookot és egy HP Envy 5660 nyomtatót használt az ötletgazda, vagyis 10,1 hüvelykes, 1024 x 600-as kijelzővel, Intel Atom N550 processzorral, 2 GB RAM-mal és egy 250 GB-os merevlemezzel van dolgunk, a szkenner üveglapja alatt leginkább. A szkenner így nem működik, de legalább látszik az alaplap. 

A Xubuntu 18.04-et futtató érdekesség még SD-kártyáról vagy vezeték nélküli módban is tud nyomtatni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.