Hirdetés

Perrel szerezné vissza letiltott Twitter-profilját Donald Trump



|

A volt amerikai elnök egy olyan törvényre hivatkozva szeretné visszakapni a profilját, ami végül nem is lépett hatályba.

Hirdetés

Ha valaki azt hitte, hogy véget ér a háború, amit Donald Trump visel a Twitter (és még sok közösségi oldal) ellen, rossz nyomon járt. Az egykori amerikai elnök sok ígérgetés után végre tényleg pert indított, hogy visszaengedjék őt kedvenc platformjára, a Twitterre.

Érdekesség, hogy Trump még egy saját platformot is indított, ez azonban előbb elhalt, mint a magyar közösségi oldal, ami a Facebookot próbálta lemásolni.

Hirdetés

Trump szerint azzal, hogy kitiltották a Twitterről, az USA alkotmányának első módosítása által garantált jogait sértették meg, azaz a szólásszabadságot. Ezzel érvelve azonban korábban sem tudott érdemben fellépni, ezért most egy viszonylag friss, floridai jogszabályba kapaszkodik. A déli államban ugyanis törvénybe foglalták, hogy a közösségi oldalak szándékosan nem korlátozhatják a politikusok internetes elérését. Ha mégis megteszik, a Választási Bizottság akár 250 ezer dollárral is büntetheti a platformot minden egyes nap, amíg a jogellenes tiltás fennáll.

A gond csak az, hogy júliusban egy szövetségi bíró kimondta, a törvény nem léphet hatályba, hiszen az korlátozza a privát vállalkozások által üzemeltetett közösségi oldalak szabadságát, azoknak ugyanis jogában áll saját felhasználói feltételekkel üzemelni. Ezeket a feltételeket pedig Trump a Capitoliumot megtámadó tömeg hergelésével bizony súlyosan megsértette. Miután a törvény nem hatályos és valószínűleg nem is lesz az sosem, nem tudjuk, hogy Trump mit remél a pereskedéstől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.