Hirdetés

Pert indított a Pornhub és még két felnőttoldal üzemeltetője az Európai Unió ellen



|

Nem tetszik nekik, hogy az EU új szabályok betartására kényszeríti őket.

Hirdetés

Decemberben számoltunk be arról, hogy az Európai Unió három nagy pornóoldalra, a Pornhubra, az XVideosra és a Stripchatre is kiterjeszti a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály (DSA) legszigorúbb elemeit, mivel azoknak több mint 45 millió látogatója van havonta az EU-ban. Az érintett site-oknak rengeteg dolga lesz, ám a Politico azt írja, ezt nem fogadják el könnyen.

A február végén és március elején benyújtott papírok szerint a szolgáltatók nem értenek mind egyet azzal, hogy a "nagyon nagy online platformok" kategóriájába tartoznának. A Pornhub elmondása szerint csak 33 millió az EU-ból érkező látogatók száma, a Stripchat 32 milliót mért, az XVideos viszont több mint 160 milliót, így ezzel utóbbi nehezen tudna érvelni.

Hirdetés

A Pornhub és az XVideos üzemeltetői egyaránt haladékot kértek, hogy legyen idejük kiépíteni azt a részletes, publikus adatbázist, amiben látszik, milyen hirdetések futnak platformjaikon, ám azt nem tudni, a Stripchat pontosan mivel nem ért egyet.

Az oldalaknak a közeljövőben azt is meg kellene oldaniuk, hogy kiskorúak ne látogathassák őket, illetve április 20-áig részletesen vázolniuk kell, hogyan akadályozzák meg a nők elleni erőszakot bemutató anyagokat, és miképp védelmezik a fiatalokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.