Hirdetés

Rendet vág a beállítások körül a Windows 11 legújabb verziója



|

Több funkció is átkerült a Vezérlőpultból a Gépházba.

Hirdetés

A Microsoft még a Windows 8 idején vezette be a magyarul Gépháznak hívott Settings alkalmazást, ami az eredeti szándék szerint a jó öreg Vezérlőpult utódja lett volna, ám különböző okokból végül úgy alakult, hogy a mai napig egymás mellett léteznek.

Ez pedig ahhoz a kellemetlen helyzethez vezet, hogy bizonyos beállításokat csak az egyik vagy a másik felületen tudunk elvégezni. Így aztán bizonyára sokan üdvözölnék, ha a redmondiak végre rendet raknának, amiben a Windows 11 tesztelőknek szánt, Insider Preview 22509-es Buildje most kicsi, de fontos lépéseket tett előre.

Hirdetés

A fejlesztői csatornán kiadott frissítés ugyanis több funkciót is átpakolt a Vezérlőpultból a Gépházba. Egyes megosztási beállítások (hálózatkeresés, fájlok és nyomtatók megosztása, mappák nyilvános megosztása) egy teljesen új lapra kerültek a Gépházon belül, illetve a hivatalos leírás szerint "bizonyos hálózati és eszközbeállítások belépési pontjai"  már automatikusan ide irányítanak át a Vezérlőpult helyett.

Ezenkívül néhány linket is átirányítottak, melyek eddig a Vezérlőpult "Programok eltávolítása" felületére vezettek, továbbá a Windows-frissítések törlésére szolgáló szekció is beköltözött a Gépházba.

Az új buildet kísérő blogbejegyzés nem is csinál titkot belőle, hogy a cél a Vezérlőpult kivéreztetése, a Microsoft ugyanis azt írja, hogy a változtatások a beállítások átpakolását célzó erőfeszítések részét képezik. Arról nincs infó, hogy a frissítés mikor válik elérhetővé a tesztelői programon kívül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.