Hirdetés

Rengeteg adatot gyűjt a felhasználóiról a OnePlus



|

Állítólag óriási mennyiségű adatot gyűjt be a felhasználóitól a OnePlus, amelyek alapján azonosítani is tud mindenkit.

Hirdetés

Manapság elég nagy figyelmet kell fordítanunk a magánéletünk és az adataink védelmére, hiszen a gyártók, a reklámcégek és a hackerek mind ezekre kíváncsiak. A mobilpiac is tele van hátsó kapukkal, biztonsági résekkel és egyebekkel, amelyeken keresztül a személyes adatokat óriási mennyiségben gyűjthetik be rólunk. 

Hirdetés

A jelentések szerint maga a OnePlus is így tesz, ezzel pedig kockáztatja a felhasználóinak a bizalmát. A kínai cég Christopher Moore szerint egy HTTPS domainre küldi a felhasználók adatait a OnePlusnak, anélkül, hogy erről értesítené az embereket. 

Az elemzői, de bárkit azonosító adatok között van például a kijelzőinformáció, a készülékfeloldások, a rendellenes újraindulások, a szériaszámok, telefonszámok, MAC-címek, mobilhálózatok nevei és vezeték nélküli hálózatok adatai. Időbélyegeket gyűjt az OxygenOS arról is, hogy mit mikor nyitunk meg és zárunk be. 

Elvileg a OnePlus Device Manager és a OnePlus Device Manager Provider folyamatok felelősek mindezért. A OnePlus a biztonsági szakértő megkeresése ellenére nem volt hajlandó a témáról beszélni, sem tiszta vizet önteni a pohárba. 

Nemrég viszont valaki felfedezte, hogy a OnePlus adatgyűjtését rootolás nélkül is ki lehet kapcsolni, ha a [pm uninstall -k --user 0 pkg] adb-parancsot vetjük be. 

Sokak szerint mindegy, hogy mit mond majd a OnePlus, az a tény, hogy ezt a helyzetet titkolni próbálta, nagy foltot hagy a róla kialakult képen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.