Hirdetés

Ritka és értékes felhasználóneveket lopó hackerekre vadászik az Instagram, a TikTok és a Twitter



|

Több száz olyan fiókot deaktiváltak, amiket egy kimondottan erre szakosodott csoport tagjai szereztek meg.

Hirdetés

Még a legnagyobb celebek is könnyen találnak maguknak olyan twitteres felhasználónevet, amiről egyértelműen beazonosíthatók, hiába vannak olyanok, akik előre beregisztrálnak fiókokat, remélve, hogy egy napon egy ügynökség megkeresi őket, és ajánlatot tesz a ritka, valamilyen okból, valakinek értékes azonosítóra.

2018-ban Mark Douglass, aki a már nem élő @m ID tulajdonosa volt, 15 ezer dollárt kaphatott volna, de azt mondta, nem tud lemondani róla, és Gene X. Hwang, avagy @x sem mondott igent a 10-40 ezres ajánlatokra - ő mondjuk azért, mert azt hitte, ezek nem valódiak. Számos egybetűs fiók fel is lett függesztve, és egyébként is tiltja a Twitter szabályzata, hogy valaki fiókokkal kereskedjen.

Hirdetés

A tiltás persze nem akadályozza meg azokat a hackereket, akik ritka felhasználónevekre vadásznak, hogy azokat haszonnal adják tovább. Az Instagram több száz lopott fiókot deaktivált a közelmúltban, és a TikTok, valamint a Twitter illetékesei is figyelik a gyanús változásokat. Az erre, valamint telefonszámlopásokra és hasonló visszaélésekre specializálódott OGUsers weboldal közösségén különösen rajta tartják a szemüket, nem csak az általuk megszerzett fiókokat, de a közösség tagjaiét is lekapcsolták. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.