Hirdetés

Készül az 5 nm-es Samsung Exynos 1000 chip



|

Nemrég arról hallottunk, hogy már a Galaxy S11 sorozat is Snapdragon 865-re vált - de a jelek szerint okozhatnak még meglepetést az Exynos chipek.

Hirdetés

A Samsung először leszámolt az egyedi Exynos processzormagok fejlesztésével, majd olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a nagy teljesítménykülönbség miatt a Galaxy S11 sorozat már Snapdragon 865-re vált, egyedül Európában marad Exynos lapkánál a gyártó. 

Hirdetés

A másik oldalról viszont azt pletykálják, hogy készül a következő-generációs Exynos 1000 lapka, ami okoz majd némi meglepetést. Ice Universe egyébként is elég megbízható információkat szállít, és most azt mondja, ARM Cortex-A78 magokat használ majd az Exynos 1000, azokat, amik a Snapdragon 865 utódjába kerülnek majd. 

A Samsung állítólag még nem döntötte el, hogy a GPU kapcsán marad az ARM technológiánál, és Mali-G78-at választ vagy pedig végre a mobilos RDNA GPU-ra szavaz, amit az AMD-vel közösen tervezett. 

Ice Universe azt is tudni véli továbbá, hogy az Exynos 1000 5 nm-es gyártástechnológiával készül, és 2020 végén jelenhet meg. A Samsungnak ugyanis saját chipgyárai vannak, de némi lemaradásban van a TSMC-hez mérten. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.