Hirdetés

Sérülékenyebb a Samsung Galaxy Z Flip, mint hittük volna



|

Az iFixit darabokra szedte a Samsung összehajtható okostelefonját, és azt is letesztelte, hogy mennyire áll ellen a kosznak, pornak.

Hirdetés

Zack Nelson nemrég videón szedte darabokra a Samsung Galaxy Z Flipet. A boncolásból kiderült többek között az, hogy a műanyag képernyővédő fólia alatt tényleg üveget találunk, csak az a kár, hogy ehhez nem érünk hozzá használat közben, és hogy a műanyag védőborítás pont olyan sérülékeny, mint a Galaxy Foldon. Nelson megmutatta továbbá a zsanért is közelről, illetve a körülötte lévő "keféket", amelyek a port, koszt hivatottak távol tartani a készülék belsejétől és a hajlattól. 

Hirdetés

Most az iFixit is elvégezte a maga boncolását, egy teszttel egybekötve, és arra jutott a szakértői csapat, hogy a Samsung a "seprűk" kapcsán nem végzett valami jó munkát, a kosz ugyanis eléggé nagy ellensége a készüléknek, és bele is megy könnyen. Egy egyszerű kísérletben egy lila porral megtöltött zacskóba tették a készüléket, jól megrázták, majd elkezdték szétszedni. 

Amikor darabokra szedték, a készülék belseje tele volt a lila porral, ráadásul a teszt után a zsanér furcsa hangokat adott ki, majd használhatatlanná vált. Az iFixit szerint persze ez a teszt túlmegy a hétköznapi használati szokásokon, ennek ellenére nem túl megnyugtató látni azt, ami történt, és bárkivel megeshet, hogy valamilyen finomporral szennyeződik a drága mobilja. A boncolás során látható a két különálló akku is, valamint a műanyag alatt lévő ultravékony üveg a kijelzőn. Az iFixit szerint a Galaxy Z Flip javíthatósága 2 pontot érdemel a 10-ből. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.