Hirdetés

Sokat kritizált hiányosságon enyhít a Windows 11 legújabb verziója



|

Több lényeges változtatást is tesztelni kezdtek a redmondiak.

Hirdetés

Hiába telt el már közel két hónap a Windows 11 hivatalos rajtja óta, még bőven lesz munkája a fejlesztőknek a Microsoft új üdvöskéjével, mire orvosolják a legtöbbet kritizált kezdeti hiányosságokat.

Sokan panaszkodnak például az átalakított Start menü személyre szabhatóságának korlátaira, ám a nemrég kiadott 22509-es Insider Preview Build verzió hozott némi gyógyírt az érintett a felhasználóknak.

A Windows Insider tesztprogram fejlesztői csatornáján (Dev channel) elérhető frissítés fő újítása ugyanis az, hogy a Start menü beállításaiban hozzáadhatunk +1 sornyi rögzített alkalmazást és javaslatot a felülethez.

Hirdetés

A Windows blogja egy illusztrációt is közölt a praktikus változtatásról:

Azt egyelőre nem tudni, hogy a lehetőség mikor lesz elérhető a normál felhasználóknak, de a tesztelés megkezdése azt jelzi, hogy sínen van az ügy.

Az új Preview Build további lényeges hozománya, hogy immáron a másodlagos monitorokon is megjelenik a dátum és az idő, ám ez a változtatás egyelőre csak néhány kiválasztott Windows Insider tesztelőnél él.

A redmondiak megpiszkálták az értesítéseket is, így ezekből akár 4-et is láthatunk egy időben: 3 magas priorításút halmozva, mellettük egy normál fontosságú értesítéssel. A Microsoft ezeken túl nagyjából kéttucatnyi bugot is kijavított, helyrehozva például a kínai nyelvi beállítás mellett nem működő kézírás funkciót és pótolva a hiányzó jóváhagyási ablakot az alkalmazások törlésekor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.