Hirdetés

Az Xperia 1 II lett a Sony első 5G-s okostelefonja



|

A szakértők szerint borzalmas névvel debütált a Sony új, Snapdragon 865-ös és 5G-képes csúcsmobilja.

Hirdetés

A koronavírus miatt 2020-as MWC nincs, csúcsmobilok és online bemutatók azért szétszórva akadnak. A Sony például fogta magát, és bemutatta az Xperia 1 II-t, ami a szakértők szerint pályázhat a Sony egyik legbénább terméknevére is. A készülék ettől függetlenül érdekes, már csak azért is, mert erős és 5G-s. A 6,5 hüvelykes, HDR-képes OLED-panel megőrizte a 21:9-es képarányt, a magas képfrissítési ráta helyett azonban elmosódáscsökkentő technológia van. A képkockák akadozását így egyedi kockaállítással csökkentik. 

Hirdetés

A hátlapi tripla kamerarendszer bal oldalra került, mindhárom szenzor 12 megapixeles, ZEISS márkajelzéssel, nagyobb mérettel és gyorsabb lencsékkel. Ezeket (a szokásos ultraszéles, széles, telefotós) egy ToF szenzor is kiegészíti még. Az előlapi kamera 8 megapixeles. A szemkövető autofókusz már az állatokhoz is használható, a sorozatfelvételek is fókuszban maradnak, a kamerákat pedig a ZEISS kalibrálta, és tükröződésmentes bevonatot it tett a lencsékre. A kamera kezelőfelületét a Sony Alpha fényképezőkről vették át, a Cinema Pro app pedig itt is adott, és ezúttal már Camera Pro változata is van a fotókhoz. 

A készüléken Android 10 fut, benne Snapdragon 865, 6 GHz alatti hálózatot támogató 5G-s modem, 8 GB RAM és 256 GB tárhely található. A 4000 mAh-s akku vezeték nélkül is tölt, az IP68-as vízvédelem adott, ahogy a sztereó hangszóró is. Nagy meglepetésre a Sony visszahozta a jackcsatlakozót, az ujjlenyomat-olvasót pedig megtartotta a jobb oldalon. Európába fekete és lila színekben jön tavasz végén, de az ára ismeretlen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.