Hirdetés

Szabadalmi jogokat sértett, komoly büntetéssel sújtották az Apple-t



|

Több százmillió dolláros kártérítés elé néznek, de sokkal rosszabbul is járhatnak a cupertinóiak.

Hirdetés

Az Apple és az Optis Wireless jogi csatározása évek óta húzódik néhány, vezeték nélküli kommunikációs szabadalom felett. A szabadalmakat egykor olyan vállalatok birtokolták, mint az LG, a Samsung, vagy a Panasonic, az Optic pedig kifejezetten azért vásárolta meg őket, hogy kártérítési követeléseket alapozhasson a használatukra.

Az Apple-t is beperlő cégnek 2020-ban 506 millió dolláros kártérítést ítéltek meg Texasban, ám idén áprilisban a cupertinóiak sikeresen fellebbeztek: a bíróság az ügy újratárgyalását rendelte el annak vizsgálatára, hogy valóban méltányos-e az Optis kártérítési igénye az iparági szabványnak minősülő technológiák esetében.

Hirdetés

Nemrég viszont újabb ítélet született, amely ismét arra jutott, hogy az almás cégnek perkálnia kell. A cupertinóiak örülhetnek is meg, nem is, mivel ezúttal csak 300 millió dollár megfizetésére köteleznék őket, ám a vállalatnak ez is bőven fájdalmas lehet.

A döntés után az Apple ki is adott egy közleményt, üzenve a harc folytatásáról:

"Az Optis nem gyárt termékeket, az egyetlen bevételi forrása pedig az, hogy cégeket perel be az összegyűjtött szabadalmak felhasználásával. Továbbra is védekezni fogunk a kísérleteik ellen, melyekkel indokolatlan kifizetéseket kényszerítenének ki a megszerzett szabadalmakért."

A két cég háborúja pedig messze lehet még a végétől, hiszen az Egyesült Királyságban szintén zajlik egy hasonló eljárás, ahol az Optis 7 milliárd (!) dollárnyi kártérítést követel az iPhone-okban használt 3G-s és 4G-s technológiák miatt.

A szigetországi adok-kapok még csak a meghallgatási fázisnál jár, az Apple ügyvédje viszont nemrég finoman megfenyegette a bíróságot, hogy kedvezőtlen ítélet esetén a vállalat akár el is hagyhatja az Egyesült Királyság piacát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.