Hirdetés

Szakított a Samsung és az iFixit, mindkét fél meg is szólalt az együttműködés vége kapcsán



|

Az iFixit kicsit bevállalósabban fogalmazott.

Hirdetés

Hivatalos közleményt osztott meg a Samsung nem sokkal azután, hogy az iFixit javítócég bejelentette: megszünteti partnerséget a dél-koreai techóriással. Az iFixit azzal indokolta a döntést, hogy a Samsung nem fordít elegendő figyelmet a problémákra, nem veszi komolyan a javítások felkarolását és támogatását. Két év után, június 17-én hivatalosan is véget ér a két cég partnersége, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy ezt követően már nem az iFixit lesz a Samsung hivatalos cserealkatrészeinek forgalmazója.

Az Android Authority-nek adott nyilatkozatában a Samsung megerősítette, hogy továbbra is elérhetőek lesznek a cserealkatrészek, viszont egy új weboldalon lehet majd megvásárolni őket. Ők maguk ugyanakkor tartózkodtak attól, hogy sározzák korábbi partnerüket, igaz, a vádakra sem reagáltak érdemben.

Hirdetés

"A Samsung elkötelezett amellett, hogy minőségi, elérhető készülékgondozást biztosítson ügyfelei számára, az igényeiknek megfelelő rugalmas lehetőségekkel. Azok számára, akik szeretnék igénybe venni önjavító programunkat, mostantól egy helyen kínáljuk a Samsung által tanúsított alkatrészeket, eszközöket és információkat a minősített termékeinkhez: samsungparts.com [amit egy másik javítási szolgáltató, az Encompass üzemeltet - a szerk.]. Büszkék vagyunk az iFixittel közösen végzett munkánkra. A partnerség részleteiről egyelőre nem nyilatkozhatunk bővebben."

- áll a Samsung közleményében.

Kyle Wiens, az iFixit vezérigazgatója és társalapítója a The Verge-nek elmondta, hogy a partnerség felbontásában nagy szerepet játszottak a Samsung alkatrészeinek magas árai. Kitért továbbá arra is, hogy a dél-koreai gyártó nem tudott hivatalos alkatrészeket biztosítani az olyan újabb készülékekhez, mint a Galaxy S23, a Galaxy Z Flip 5 vagy a Galaxy Z Fold 5. Az ezekhez tartozó cserealkatrészeket a Samsung - az iFixittel való partnersége ellenére - a korábban említett Encompass felületén listázta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.