Hirdetés

Szárnyal az Xbox felhő alapú játékszolgáltatása, de az új konzol fejlesztését szüneteltetik



|

Esze ágában sincs a Microsoftnak leállítani az Xbox cloud gaminget, nem kell attól tartani, hogy a Stadia sorsára jut.

Hirdetés

A Google Stadia bukása messze nem jelenti azt, hogy a felhő alapú szolgáltatások sorra fognak lekapcsolni. Bár a Microsoft is elismerte, hogy a technológia még kiforratlan, az is látszik, hogy nagy az érdeklődés iránta: a mai napig több mint 20 millióan próbálták ki. Nagy előnye, hogy a számos szolgáltatást összefogó Xbox Game Pass Ultimate részeként érhető el, és nem kell külön fizetni a játékokért.

Korábban a cég bejelentette, hogy egy új hardvert fog kiadni, melynek lényege, hogy elhozza az Xbox cloud gaminget azokhoz, akik a szolgáltatást nem támogató tévével rendelkeznek - lényegében egy olcsó konzolt tervezett elkészíteni, amin csak a felhőben futó játékokat lehet pörgetni. Most viszont változott a helyzet.

Hirdetés

Phil Spencer, az Xbox fejese elmondta, a Keystone-projekttel próbálkoztak, de végül tavasszal a Samsunggal léptek együttműködésre. Egyszer talán megjelenik egy streamelésre kitalált eszközük, de ez évekre lehet.

Nem elképzelhetetlen, hogy a döntésben közrejátszott a Logitech G Cloud és a Razer Edge bejelentése is, ugyanakkor azt már kevésbé hisszük, hogy a Microsoft kézikonzolban gondolkodik - valahogy soha nem próbálták meg bevenni ezt a szegmenst.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.