Hirdetés

Szétválik a Microsoft két szolgáltatása, az Office és a Teams



|

A Microsoft 365 csomag átalakul kicsit, de jó okkal teszik ezt a redmondiak.

Hirdetés

A koronavírus-járvány ideje alatt felvirágzott a Microsoft kommunikációs platformja, a Teams, amely az üzleti és vállalati szférák mellett az oktatásban is jó szolgálatot tett. Már csak azért is praktikus volt a használata, mert évek óta a Microsoft 365 csomag része, és olyan klasszikus Office-programok mellé kaphattuk meg, mint a Word, a PowerPoint és az Excel. Ez most megváltozik. 

Miután versenyellenesnek tekintették (különösen a Slackkel szemben), hogy a Teamset a Microsoft 365 részeként külön költség nélkül használhatták azok a vállalatok, amelyek fizettek a csomagért, az Európai Unió 2023-ban vizsgálatot indított az üggyel kapcsolatban, és eldőlt, hogy a redmondiaknak minden országban külön kell értékesíteniük a csevegőalkalmazást. 

Hirdetés

A Microsoft az Európai Unióban és Svájcban már korábban megkezdte a Teams és az Office szétválasztását, most világszerte is meglépi ugyanezt. A cég szóvivője elmondta a Reutersnek: 

"Az ügyfeleink számára az egyértelműség érdekében az egész világra kiterjesztjük a tavaly tett lépéseinket, hogy a Teamset leválasztjuk az Microsoft 365-ről és az Office 365-ről az ügyfelek számára. Ezzel az Európai Bizottság visszajelzéseire is reagálunk, mivel nagyobb rugalmasságot biztosítunk a multinacionális vállalatok számára, amikor földrajzi régiókon átívelő beszerzéseiket szeretnék egységesíteni."

Ez a lépés a legtöbb felhasználót nem érinti, elsősorban a vállalatok és szervezetek számára van jelentősége, amelyek így válhathatnak a Slackre vagy egy másik riválisra. A Microsoft Teams otthoni felhasználók számára önmagában, illetve a Microsoft 365 Personal és Family csomagokkal szerezhető be, utóbbi esetében egy család (legfeljebb hat személy) számára biztosít hozzáférést. 

A Teamset egyébként idén újabb funkciókkal frissítik, például az egyedi emojik támogatása vagy az iPhone-okra szánt walkie-talkie mód is régi elmaradásokat pótolnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.