Hirdetés

Csak napi 40 percet tiktokozhasson a gyerek? Van, ahol már bevezették



|

A játékok után a közösségi médiában is szűkülnek a legifjabbak lehetőségei.

Hirdetés

Néhány hete járta be a világot a hír, hogy a kínai vezetés drákói szigorral limitálja a 18 év alattiak napi játékidejét, kizárólag hétvégén és ünnepeken, s akkor is csak egy órára engedélyezve a szórakozás ezen formáját.

A jelek szerint pedig ezzel még nincs vége a tömeges fegyelmezésnek, nemrég ugyanis a TikTok mögött álló ByteDance jelentett be egy komoly korlátozást a zenés-videós platform helyi megfelelőjében, a Douyinban.

Hirdetés

Az új szabály értelmében a 14 év alattiak Kínában legfeljebb napi 40 percet használhatják az alkalmazást, ráadásul csak az este 10 és reggel 6 közötti időszakon kívül, tehát megszűnik az éjszakai videózgatás. A ByteDance emellett oktatási jellegű tartalmakkal is bővítette a platformot, olyan témákban, mint a tudomány, a művészet, vagy  a történelem.

Mindez az új "ifjúsági mód" keretein belül valósul meg, amibe automatikusan átkerülnek a Douyin 14 év alatti felhasználói.  A módszer gyengéje, hogy az életkor meghatározása önbevalláson alapul, ezért a fenntartó arra kéri a szülőket, hogy gondoskodjanak a megadott adatok valódiságáról. Az app 18 év alatti használata egyébként hivatalosan eddig is szülői hozzájárulást igényelt.

Ráadásként a ByteDance egy teljesen új, kifejezetten a legfiatalabbaknak szánt alkalmazást is leleplezett Xiao Qu Xing (kb. kis vicces csillag) néven, melyben az eleve limitált videós tartalmak csak megtekinthetők és kedvelhetők, de nincs lehetőség megosztásra és feltöltésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.