Hirdetés

Szinte minden kiszivároghatott a Samsung Galaxy S22 Ultráról



|

Specifikációk, benchmark-pontszámok és gyári renderek bukkantak fel a Note-széria lehetséges utódjáról.

Hirdetés

Az idén is komoly várakozás övezi a Samsung új zászlóshajóinak bemutatkozását, amire a korábbi évek gyakorlata alapján valamikor a következő hetek során, egy koreai lap szerint pedig egész pontosan február 8-án kerülhet sor.

A Galaxy S22-família legérdekesebb tagja az S22 Ultra lehet, a gyártó ugyanis állítólag ezt szánja a tavaly nyugdíjazott Note-széria szellemi utódjának. Az S-Pennel érkező készülékről már január elején is láthattunk egy adag kiszivárgott rendert, most pedig újabb képek bukkantak fel, méghozzá néhány specifikáció és benchmark-pontszám kíséretében.

Hirdetés

A szivárgás forrása Ishan Agarwal, aki a Twitteren és a MySmartPrice-szal is megosztotta az értesüléseit. Agarwal szerint az S22 Ultra a Gorilla Glass Victus strapabíróbb verziójával, a Victus+-szal érkezik, amiről nemrég már más is beszámolt. A renderek pedig megegyeznek a január eleji szivárgásban látottakkal, így jó esély van rá, hogy tényleg így néz majd ki az új csúcsragadozó.

Ami a specifikációkat illeti, Agarwal a következőkre számít:

  • 6,8" AMOLED kijelző, 3088x1440p felbontás, 120 Hz-es képfrissítés
  • 108MP-es fő kamera, egy 12MP-es ultraszéles és két 10MP-es telefotó lencsével, amit egy ismeretlen rendeltetésű (valószínűleg mélységérzékelős) szenzor egészít ki.
  • Auto Frame Rate (AFR) videófelvétel
  • 40 megapixeles előlapi kamera
  • 5000 mAh-s akkumulátor, 45 wattos vezetékes- és 15 wattos vezeték nélküli töltéssel
  • 2,8 ms-os késleltetésű S Pen digitális toll
  • Strapabíró alumínium (Armor Aluminum) keret
  • One UI 5.1-es kezelőfelület
  • 228 grammos súly
  • IP68-as por-és vízállóság

Az S22 Ultrának legalább az egyik verziója a Samsung saját fejlesztésű chipjével, az AMD GPU-val támadó Exynos 2200-zal érkezhet, amiről Agarwal most benchmark eredményeket is közölt. Ezek alapján a Geekbenchen 3516/1108, az Antutun pedig 965,874 pontot szerzett a SoC, míg a GFXbench Aztec Ruins teszten 109 fps-t produkált.

Összegezve a dolgokat, immáron több, egymástól független jelentés is ugyanarról a dizájnról és Gorilla Glass Victus+-ról számol be, így könnyen lehet, hogy ezek terén már nem hoz majd meglepetést az S22 Ultra bemutatója. Megeshet viszont, hogy az összes forrás ugyanarra a téves tippre alapozza a jelentését, így biztosat csak a hivatalos leleplezés után tudhatunk majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.