Hirdetés

Szivárogni kezdtek az erotikus weboldalak és mobilalkalmazások felhasználóinak kényes adatai



|

Kibertámadás érte a MyFreeCams.com oldalt, a Grindr esete viszont még ennél is hajmeresztőbb.

Hirdetés

Rájár a rúd a MyFreeCams.com szexcset és a Grindr mobilalkalmazás felhasználóira, ugyanis könnyen lehet, hogy illetéktelenek kezébe kerültek a személyes adataik. A havi 70 millió látogatóval bíró MyFreeCams.com esetében egy kibertámadásról van szó, a beszámolók szerint mintegy 2 millió felhasználó adatait szerezték meg a hackerek, és nem mellékesen árulnak különböző fórumokon. 

Az adatokat tömbösítve árulják, 10 ezer profil adataiért nagyjából 440 ezer forintnak megfelelő bitcoint kell fizetni, a portéka pedig kapósnak bizonyult, már több tucat tranzakciót lebonyolítottak.

Hirdetés

Grindr mobilalkalmazás is adatszivárgás miatt került most a fókuszba, itt viszont cifrább a helyzet, ugyanis nem illetéktelenek törtek be a rendszerbe, hanem maga a Grindr árulja az adatokat, erről pedig természetesen az app használói mit sem tudtak. Minderre a norvég adatvédelmi felügyelet jött rá, akik egy hozzájuk beérkezett panaszt követően kezdtek el vizsgálódni. 

Az adatok hirdetőknek való értékesítése azért is különösen aggályos a Grindr esetében, mivel egy kifejezetten melegeket célzó appról van szó, tehát a cég gyakorlatilag felhasználóinak szexuális irányultáságáról szóló információit is eladta a vele kapcsolatban álló hirdetőknek. Mindezért éves bevételük 10%-át kell büntetésként megfizetni, ami 8,6 millió angol font, vagyis nagyjából 3,5 milliárd forint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.