Hirdetés

Szűkebb körnek üzenhetsz a Twitter új funkciójával



|

Új funkciót tesztel a Twitter, aminek a segítségével olyan bejegyzéseket írhatsz, amit nem kell mindenki számára láthatóvá tenned.

Hirdetés

Ugyan a platformot megvásárló Elon Musk elsősorban úgy tekint a Twitterre, mint a szólásszabadság és a szabad nyilvánosság egyik eszközére, biztosan vannak olyanok, akik inkább csak a barátaikkal és közelebbi ismerőseikkel szeretnék a kapcsolatot tartani a platform segítségével. Nekik szól a Twitter legújabb funkciója, ami egyelőre csak kísérleti jelleggel érhető el a felhasználók egy kisebb részének.

Hirdetés

Az új funkciót Twitter Circle-nek nevezték el a cégnél, ez pedig arra utal, hogy egy szűkebb kört hozhatunk létre, akikkel olyan dolgokat is szívesen megosztunk, amit mondjuk egy nyilvános tweetben nem kürtölnénk világgá. Ehhez a belső körhöz maximum 150 fiókot adhatnak hozzá a tesztben szereplő felhasználók, az itt közzétett bejegyzéseket pedig csak a kör tagjai látják, illetve csak ők válaszolhatnak rájuk. Mindez persze nem teljesen megkerülhetetlen, hiszen azt például semmi nem akadályozza, hogy valaki képernyőfotót készítsen egy szűkebb körben megosztott tweetről, majd azt nyilvánosan is megossza.

A Twitteren egyébként egy hasonló rendszer korábban is működött: ha valaki védettre állítja a fiókját, annak a bejegyzéseit kizárólag a követői láthatják, a követéseket pedig az adott fiók tulajdonosának jóvá kell hagynia. A Circle ennél egyszerűbben elérhető funkció lehet, bár a működése kapcsán már most akad egy furcsaság. Ha valaki nem szeretne egy kör tagja lenni, ahová bevették a Circle funkcióval, nincs lehetősége kilépni, csupán lenémítani az adott kört, hogy ne lássa az ott közzétett bejegyzéseket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.