Hirdetés

Tavaszi Honor-esőt hozott az MWC - itt van minden, amit a kínai gyártó bejelentett



|

Új csúcsmobillal, nagyra nőtt tablettel és rengeteg AI-megoldással nyitja a Honor a Mobile World Congresst, sőt még egy AI laptopot is bejelentett a szerencséseknek.

Hirdetés

Óriási lendülettel kezdte a 2024-es évet a Honor, ami azt az egyértelmű célt támasztja alá, hogy a kínai cég stabilan megvesse lábát a Samsung és az Apple mellett. Januárban már kipróbálhattuk a Magic6 Lite-ot, majd befutott a hajlítható Magic V2, az igazi nagy durranás azonban most, a barcelonai MWC kiállítás nulladik napján érkezett. A cég nem csupán a menterend szerinti csúcsmodelljét mutatta be, hanem egy középkategóriás táblagépet és egy új, Porsche dizájnú mobilt is. A termékek mellett nem is volt kérdéses, hogy mi a legfontosabb üzenet: mindent átjár a mesterséges intelligencia és mindenhol ott van, hogy segítsen a felhasználói élményt újabb szintre emelni.

Magic6 Pro és és a MagicLM

A show legfontosabb szereplője a Magic6 Pro, ami a cég 2024-es csúcsmodellje. Az elődre hasonlító, de szinte minden porcikájában továbbfejlesztett mobil LPTO OLED-kijelzője akár 5000 nites csúcsfényerővel is tud világítani, a legújabb Snapdragon 8 Gen 3 SoC hajtja és természetesen IP68-as. A központi chip újfajta hűtést kapott, hogy ne melegedjen és lassuljon folyamatos terhelés során sem, a minimum 12 GB RAM és 512 GB tárhely pedig jó körítés egy ilyen erős chiphez.

Hirdetés

A minden sarkánál és élénél lekerekített mobil igazi újdonsága az átdolgozott Falcon kamerarendszer. Az 50 MP-es főkamera változtatható rekeszértéket kínál, a 2,5-szeres zoom egység pedig egy szintén OIS-sel megtámogatott, periszkóp-rendszerű kamera 180 MP-es szenzorral. Az ultraszéles látószögű kamera a harmadik a vegán bőr vagy üveg hátlapból kiemelkedő kameraszigeten, ami szintén 50 MP-es szenzorral dolgozik. Az 50 MP-es szenzorral találkozhatsz a szelfikameránál is, ami kapszulakivágást kapott, hiszen mellette egy ToF-szenzor is található a hajszálpontos biometrikus arcazonosítás érdekében.

Izgalmas az akkutechnológiája is az új telefonnak. A 2. generációs szilícium-karbid (szén) alapú akkumulátor akár -20 °C-on is képes közel úgy teljesíteni, mint normál hőmérséklet mellett, továbbá azonos fizikai méretben nagyobb kapacitást nyújt (esetünkben 5600 mAh) és gyorstölthető is (80 Watt kábelen, 66 W vezetékmentesen).

A mobilt a DxoMark is megkapta vizsgálgatni, és úgy találta, hogy öt tulajdonságát tekintve is a ma elérhető legjobb készülék, amit ez a kép szépen összegez.

A Magic6 Pro 549 990 forintért lesz kapható márciustól, ám a Honor előrendelői akciót is hirdet, így 80 ezer forintot elenged az árból, ezt követően pedig március végéig egy Honor Pad 8-at ad ajándékba, ha a kijelölt partnerek egyikénél veszed meg a telefont.

Az új mobil a legfrissebb Android 14 OS-sel és MagicOS 8.0 kezelőfelülettel érkezik, amelyben vadonatúj AI-funkciók jelennek meg, azonban ez teljes pompájában majd csak egy márciusi frissítést követően lesz elérhető, ekkor tapasztalhatjuk majd meg a Magic Portal és a MagicLM erejét. Szintén egyedi és már a régebbi MagicOS-sel, valamint Windowson is működik a MagicRing, ami képes Honor mobilt, tabletet, és bármilyen windowsos PC-t egyszerűen összekötni úgy, hogy az erőforrások, a kezelőfelületek összekapcsolódnak, működik a fájlmegosztás drag'n'drop technológiával, a mobil appok kezelése PC-n, használhatod a telefonodat webkameraként, megoszthatod a hálózati elérést, az értesítéseket és így tovább.

Honor Pad 9

A bejelentés másik főszereplője egy tablet, amely szokatlanul nagy, 12,1 colos kijelzővel kápráztatja el boldog tulajdonosát. A középkategóriás mivoltát a Snapdragon 6 Gen 1 központi chip határozza meg, amely nem csúcsteljesítményű, de fejlett gyártási technológiával készült, így keveset fogyaszt. A kijelző a kategóriájában szokatlanul nagy, viszont jó hír, hogy ehhez megfelelő, 2,5K-s felbontás és 120 Hz-es frissítés, párosul és a szemkímélő technológiák sem maradtak ki. Az üzemidőre sem lehet majd panasz, az akku 8300 mAh-s és természetesen gyorstölthető. Multimédiás tartalomfogyasztásra tervezi a cég a Pad 9-et, ezért fontos tulajdonság, hogy a fém házba sikerült 8 hangszórót integrálni, és még így is 7 mm-nél vékonyabb az 555 grammos tablet.

A vételár hazánkban 144 990 forint lesz, de ha gyorsan cselekszel (február 26 - március 17.), 129 990 forintért is megkaphatod. Sajnos egyelőre úgy néz ki, megjelenéskor a Pad 9-en még a régebbi szoftver, Android 13 és MagicOS 7.2 lesz, amiket a cég hamarosan frissít a legújabb verziókra.

Ahogy a Magic6 Pro, úgy a Pad 9 is megérkezett szerkesztőségünkbe, hamarosan jelentkezünk az új Honor mobilok tesztjeivel.

Porsche és a notebookok

A Honor előadáson még két készülékkel találkoztunk, ám ezek közös jellemzője, hogy egyik sem lesz kapható nálunk. Az egyik a már korábban bemutatott, Porsche által dizájnolt Magic V2 RSR telefon, amit márciusban követ a Magic6 RSR modell, a másik a Honor MagicBook 16 Pro laptop. Utóbbi természetesen már AI PC, vagyis a mesterséges intelligencia rutinokat is gyorsítja egy dedikált chip. Azért egy fontos bejelentést is tett a Honor ezen a téren, ami idővel (remélhetően) minket is érint majd. A cég aktívan fejleszti az x86-os mellett az ARM-alapú laptopjait is, vagyis attól, hogy windowsos a PC, még nem kell Intel vagy AMD központi egységre épülnie, ami érdekes új eszközök eljövetelét jelentheti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.