Hirdetés

Te láttad már a VLC legfurcsább extráit?



|

Mutatunk két olyan rejtett trükköt a VLC-ben, amit egyszer mindenképp érdemes kipróbálnod.

Hirdetés

A VLC az egyik legnépszerűbb és egyben az egyik legsokoldalúbb médialejátszó. Egyesek számára persze csak egy szimpla videolejátszó, pedig a motorháztető alatt rengeteg extra rejtőzik. 

Hirdetés

A VLC többek között YouTube-videók letöltésére is alkalmas, de a fájlok konvertálását is gond nélkül elvégzi. Szükség szerint készít képernyőket és asztali videofelvételeket, de akár videós háttérkép is tud lenni. A rejtett funkciók között persze furcsa extrák is akadnak, amelyeket nem mindenki ismer. Mutatunk kettőt a legfurábbakból. 

Eredet-trükk

Az Eredet a valósággal és az álmokkal játszott. A VLC pedig kínál egy olyan effektet, ami pontosan arra emlékeztet, amit a filmben láthattunk. Ennek használatához első körben nyisd meg a VLC-t, majd nyomd meg a [Ctrl + N] gombokat. A megjelenő ablakba gépeld be, hogy [screen://], majd nyomj rá a [Lejátszásra]. 

Videós puzzle

Bármilyen filmet vagy videót átalakíthatsz kirakóssá, ha beveted a VLC egyik furcsa szűrőjét. Ehhez vedd célba lejátszás közben a menüt, majd nyomj rá az [Eszközök > Hatások és szűrők] pontra. Ezután válaszd ki a [Videohatások] fület, ezen pedig [Geometria] fület. Ezt követően pipáld be a [Kirakójátékot]. Add meg a sorok és oszlopok számát (maximum 16-16), és kattints a [Bezárásra]. A következő videó megnyitásakor aktiválódik a színes effekt, a kirakós darabjait pedig mozgathatod is. 

Praktikus felhasználási módja persze egyik trükknek sincs, ezek csupán látványos és felesleges, de szórakoztató extrák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.