Hirdetés

Teljes egészében AI-jal generált játék született, te is kipróbálhatod



|

Az Angry Pumpkins három különböző mesterséges intelligenciás szolgáltatással jött létre.

Hirdetés

A ChatGPT e hónap végén ünnepli a megjelenése első évfordulóját, és bizony ma sem számít kevésbé szenzációsnak a mögötte dolgozó technológia, mint a színre lépésekor, amikor először csodálkozhattunk rá, hogy mi mindenre képes a szöveggenerátor a regények írásától az ügyfélszolgálatokkal való levelezésen át a programozási feladatokig.

Ami az utóbbit illeti, szeptemberben a Purdue Egyetem kutatása mutatott rá, hogy a GPT nagy nyelvi modellre épülő platform azért nem a világ legügyesebb kódbűvölője, ám most egy nem mindennapi eredmény bizonyítja, hogy a megfelelő kezekben még így is messzire lehet jutni vele.

Hirdetés

A mesterséges intelligenciás eszközökre szakosodott Javi Lopez nemrég osztotta meg az X felületén, hogy sikerült létrehoznia egy halloweeni témájú Angry Birds-klón játékot, méghozzá kizárólag a ChatGPT, a Midjourney és a DALL-E segítségével. Az utóbbi kettő esetében képgenerátorokról beszélünk, amelyek a grafikus elemekért feleltek, a programozás viszont teljes egészében a ChatGPT munkája.

Saját bevallása szerint ugyanis Lopez egy sornyi kódot sem írt, kizárólag szöveges parancsokkal utasította a chatbotot, hogy mit szeretne. Kiindulási pontként annyit adott meg, hogy egy Angry Birds-klónt kér a matter.js és a p5.js használatával, majd további utasításokkal finomította a nyers eredményt. Így született meg az Angry Pumpkinst életre keltő 600 sornyi kód, és vele egy egész élvezetes webböngészős játék, amit erre a linkre kattintva te is kipróbálhatsz.

Akit érdekelnek a részletek, ebben a threadben Lopez részletesen elmagyarázza, melyik MI-eszközt miként használta, a kísérletezőbb kedvűeknek pedig a teljes forráskódot is közzétette. Zárásként persze érdemes leszögezni, hogy a mesterséges intelligencia ebben az esetben sem alkotott újat, hiszen egy 10 éves játékot gondolt újra, de az efféle technológiák pontosan arra lettek kitalálva, hogy úgy keverjék az internetről összevadászott információkat, hogy az eredmény az eredetiség illúzióját keltse.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.