Hirdetés

Teljesen megszabadít az Edge böngészőtől a Windows 11 új kiadása



|

Az operációs rendszer végre tiszteletben tartja, ha nem a Microsoft böngészőjét választjuk alapértelmezettként.

Hirdetés

Júliusban ünnepelte a nyolcadik születésnapját a megboldogult Internet Expolrert kiváltó Microsoft Edge, amely egy ideig saját motorral működött, ám 2020 óta már a Google Chrome alatt is dolgozó Chromium hajtja, a piacvezető böngészőtől pedig az extra funkciók széles választéka különbözteti meg.

Akit nem győz meg ez a csomag, az természetesen használhat más alapértelmezett böngészőt is, ám a Gépházból megnyitott linkeknél, illetve bizonyos rendszerelemeknél mindenképpen az Edge fog elindulni. Ennek a gyakorlatnak vetnek véget a redmondiak a Windows 11 legújabb kiadásában.

Hirdetés

A Microsoft fontos változtatást eszközölt a nemrég megjelent Insider Preview Build 23531-es verzióban, melynek értelmében már minden egyes link és vonatkozó fájl az általunk preferált böngészőben nyílik meg, legalábbis az Európai Gazdasági Térség (EU, Egyesült Királyság, Izland, Lichtenstein, Norvégia) területén. A módosításra maguk a redmondiak hívták fel a figyelmet egy blogposztban.

Fontos persze leszögezni, hogy a Windows 11 előnézeti kiadásáról van szó, amely egyelőre csak az Insider tesztprogram fejlesztői (Dev) csatornáján érhető el. A nyilvános megjelenés dátuma nem ismert, de ilyenkor már legfeljebb csak pár hónapot vehet igénybe a dolog, így aki úgy kívánja, az nemsokára tényleg megszabadulhat az Edge böngészőtől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.