Hirdetés

2 milliárd letöltés fölött jár a TikTok



|

Kezdetben mindenki csak egy újabb felejthető közösségi őrületnek gondolta, amit a kisiskolások is gyorsan elfelejtenek majd. Tévedtek.

Hirdetés

Ha mostanában valaki belenéz tizenéves (vagy akár még fiatalabb) gyerekek mobiljába, nagy eséllyel ott találja a TikTok nevű appot. A furcsa kis alkalmazás viszonylag gyorsan meghódította ezt a korosztályt: Musical.ly néven indították eredetileg és arra a vicceskedő ötletre épült, hogy slágerek vagy filmek hangjaira szelfivideón tátognak és táncikálnak benne a felhasználók. Aztán 2017-ben az egészet megvette a kínai Bytedance nevű cég kerek egymilliárd dollárért, és saját, hasonló megoldásával összevonva TikTok néven pörgette tovább.

Hirdetés

Azóta a minivideók túlnőttek az eredeti tátikázáson, és valamelyest a TikTok vette át azt a helyet, amelyet annak idején a Vine töltött ki: mindenféle rövid geg, vizuális marhulás, de akár két mondatos ál-Coelho bölcsesség is belefér már a repertoárba. Persze ettől még nem ölelte mindenki a keblére az appot, hiszen elég sokan bírálják azért, mert nagyon lyukas az adatkezelési szabályzata, és az is sokakat zavar, hogy a kínai cég nem hajlandó válaszolni az amerikai átvilágítási felkérésekre.

A lényeg viszont az, hogy a TikTok úgy pörög, mint a megállíthatatlan búgócsiga, és ebben valószínűleg a koronavírus miatti kijárási korlátozások is szerepet játszanak, hiszen az emberek ki vannak éhezve a szórakoztatás csilliárdnyi formájára. Jelentések szerint csak az idei első negyedévben 315 milliószor töltötték le az appot az App Store-ból és a Google Play Store-ból, ezzel pedig áprilisra a TikTok átlépte a tiszteletre méltó kétmilliárdos letöltési számot. Összehasonlításként a Snapchat ugyanennyi idő alatt 11 millióval növelte felhasználói bázisát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.