Hirdetés

TikTokon ad tippeket a koronavírus elleni védekezéshez a WHO



|

Ezzel a módszerrel veszi fel az Egészségügyi Világszervezet a küzdelmet a közösségi médiában terjedő álhírekkel.

Hirdetés

Nem lehet elégszer elismételni, hogy tájékozódni kizárólag hiteles forrásokból érdemes, mivel rendszerint úgyis süket fülekre talál az intelem. Egyrészt sokan már ott leküzdhetetlen akadállyal szembesülnek, amikor el kellene dönteniük, hogy melyik hírközlő szavában bízhatnak, mások pedig a kritikus gondolkodásra képtelenül hezitálás nélkül megosztanak bármit, ami szembe jön velük például Facebookon. Ők akaratlanul is hozzájárulnak az álhírek terjedéséhez, és ugyanakkora kárt okoznak, mint akik szándékosan keltenek pánikot, vagy informálják félre embertársaikat.

Hirdetés

Hogy, hogy nem, a koronavírus kapcsán is rengeteg hamis információ kering a közösségi médiában, ezért a WHO illetékesei úgy látták jónak, ha maguk tájékoztatják a téma iránt érdeklődőket, abban bízva, hogy talán többen tartják szavahihetőnek az ENSZ egyik szervezetét, mint ahányan a kamuprofilok mögé rejtőző trollokat, az oltásellenes propagandát terjesztőket és azokat, akik Atlantisszal és a földönkívüliekkel hozzák kapcsolatba a COVID-19-et.

@who

We are joining @tiktok to provide you with reliable and timely public health advice! Our first post: How to protect yourself from ##coronavirus ?

♬ original sound - who

E kezdeményezés keretében két rövid videó is felkerült a TikTokra, amelyek érthetően elmagyarázzák, hogy miként csökkenthetjük a fertőzés esélyét, mikor van szükségünk szájmaszkra, és hogyan kell azt szakszerűen használni. A sokmilliós nézettség arról árulkodik, hogy nem butaság, ha a közösségi média platformjain is kommunikál a WHO ahelyett, hogy kizárólag hírügynökségek beszámolóira támaszkodna, mert olyanokhoz is eljuthat így az információ, akik már egyáltalán nem olvasnak újságot, hallgatnak rádiót, vagy néznek tévét.

@who

When & how should masks be worn in order to protect against the new ##coronavirus ?

♬ original sound - who

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.