Hirdetés

Tiltólistára teszik a Galaxy S10 és Galaxy Note 10 mobilokat a banki appok



|

Az ujjlenyomat-olvasó biztonsági problémája miatt részleges vagy teljes tiltással reagáltak egyes bankok.

Hirdetés

Nem is olyan régen robbant ki az egyik legújabb botrány, amely szerint elég egy olcsó képernyővédő fólia, majd bármilyen ujj segítségével feloldható a Galaxy S10 és Galaxy Note 10 szériás mobilok biztonságosnak hitt ujjlenyomat-olvasójával a készülékek zárolása (és persze bármi hitelesíthető, akár mobilvásárláskor is). 

Hirdetés

A Samsung hivatalosan is reagált az ügyre, javítást ígér, azonban a dolog problémásabbnak tűnik, mint eredetileg gondolták az emberek. Annyira, hogy a brit Nationwide Building Society bank letiltotta a banki alkalmazásában az ujjlenyomatos bejelentkezést és hitelesítést. 

A szintén brit NatWest még tovább ment, és egyenesen megvonta a Galaxy S10 modellek támogatását, tehát a banki app többé nem kompatibilis ezekkel. A Bank of China pedig a Galaxy S10 és Galaxy Note 10 modellek mellett a Galaxy Tab S6 készülékektől is megvonta a támogatást. Ugyanígy tett a Hapoalim Bank, Izrael legnagyobb egyik legnagyobb bankja, és szintén figyelmeztetést adott ki a dél-koreai KaKao Bank. 

A Samsung szoftverfrissítéssel javítja majd a kellemetlen pontatlanságokat, azonban az ujjlenyomatokat mindenkinek törölnie, majd újból regisztrálnia kell a készülékén. 

Frissítés: a Reuters jelentése szerint a Samsung időközben kiadta a javítást, így elvileg lassan mindenkihez megérkezik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.