Hirdetés

Több ezer magyar ember hitte el, hogy filmelőzetesek nézéséből fognak megélni, most futhatnak a pénzük után



|

Egy nagyobb banda szervezte az ezreket átverő piramisjátékot.

Hirdetés

Egy jobb világban 2024-ben már senkinek sem kellene elmagyarázni a piramisjátékok működését, ám a valóság újra és újra megmutatja, hogy még mindig sokakat rá lehet szedni a gyors meggazdagodás ígéretével, ami persze a gyakorlatban csak azoknak sikerül, akik az ilyen átverések csúcsán állnak, meglépve a mindenféle kecsegtető üzleti vagy munkalehetőségekhez árult "beugró csomagok" értékesítéséből származó pénzzel.

Az efféle csalók körét gyarapítja az a banda is, akik több ezer emberrel hitették el, hogy akár filmes trailerek online megtekintésével is tetemes jövedelemre lehet szert tenni.

Az RTL Híradó beszámolója alapján a székesfehérvári nyomozók nemrég 11 embert tartóztattak le egy piramisjáték miatt, amelyben azt ígérték az áldozataiknak, hogy 5 dollárt, vagyis kb. 1850 forintot kapnak minden egyes megnézett filmelőzetesért, a fantasztikus "munkalehetőséghez" viszont be kell fizetniük egy beugró díjat, aminek az összege 50 ezer és 2,5 millió forint között változott.

Hirdetés

A mesének pedig legalább 4000 ember dőlt be, akik összesen 1,5 milliárd forintot adtak át a banda tagjainak. A hívők azonban hiába vártak az ígéret szerint akár naponta is felvehető pénzre, a cég tavaly eltűnt a térképről, majd a rendőrség nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetésének gyanújával indított nyomozást. A mostani letartóztatásra ennek keretében került sor, az egyenruhások pedig járműveket és elektronikai eszközöket is lefoglaltak kb. 10 millió forint értékben.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ennek ellenére valószínűleg sincs rá sok esély, hogy az áldozatok valaha is viszont lássák a pénzüket, így az internetet járva mindenki jobban teszi, ha csuklóból nemet mond a túl jól csengő ajánlatokra, legyen szó busás haszonnal kecsegtető befektetési lehetőségekről, vagy a világ legjobb home office-os állásairól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.