Hirdetés

Történetekkel dobná fel a mobilos keresést a Google



|

Kiteljesedik a Google AMP projektje, amelynek keretében a keresési találatok között interaktív történetek is lesznek - olyasmik, mint a Facebookon és az Instagramon.

Hirdetés

A Google nem is olyan régen indította el az AMP projektet. Ennek a lényege az, hogy a weboldalak betöltési idejét alaposan lefaragják mobilon. Nem számít, hogy valaki kereste-e az újítást vagy sem, szinte biztos, hogy az elmúlt hónapokban már böngészett AMP-optimalizált weboldalakat. Ezeket egyébként egy apró ikon jelzi a keresési találatoknál megjelenő hivatkozások mellett. 

Hirdetés

Az óriás most úgy döntött, hogy kiterjeszti az AMP projektet. A Google a közösségi médiából merít, méghozzá olyan dologgal, ami a Facebookról vagy az Instagramról már nagyon ismerős lehet

Az AMP új részét egyszerűen Storiesnak, vagyis történeteknek hívja a Google. Ezek olyan vizuális elemekkel teletűzdelt tartalmak, amelyek hírekhez kapcsolódnak, és a keresési találatok között jelennek meg. Úgy tervezték ezeket, hogy interaktív, vizuálisan gazdag élményt nyújtsanak, szöveggel, képekkel, videókkal és animációkkal. 

A felhasználó érintésekkel lépegethet majd a részek és a történetek között, éppen úgy, mint az Instagramon és a Facebookon. 

A Google azt tervezi, hogy ezek a történetek mind lenyűgözőek és gyorsak lesznek, betöltési idő szinte nem lesz, akadozásra nem kell számítani. A projekt egyelőre kísérleti fázisban van, csak kevés kiadó használhatja. A jövőben mindenki számára elérhető lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.