Hirdetés

További készülékekre érkeznek a Samsung AI funkciói



|

Az S24-es szériával érkező mesterséges intelligencia-támogatást újabb régi készülékek kapják meg májustól.

Hirdetés

Bár még koránt sem nevezhetők tökéletesnek a tavaly év eleje óta világsikert befutó AI platformok, ma már nemigen jelenik meg komolyan vehető gyártó okoseszköze ezek nélkül. Ezek többnyire felmenő rendszerben kerülnek a készülékekre, de azért arra is akad példa, hogy egy gyártó gondol az egy-két éve tőle készüléket vásárlókra, és előbb-utóbb egy frissítéssel rájuk is kiterjeszti a szolgáltatást.

A január elején debütáló új Samsungok már eleve mesterséges intelligenciás funkciókkal felszerelve jelentek meg, de az S23-as széria tulajdonosai, valamint a Z Fold/Flip és Tab S9-cel rendelkező ügyfelek megörvendeztetése után hamarosan további készülékekre is érkezik a frissítés.

A napokban érkezett bejelentés értelmében május elejétől újabb termékek kapják meg a One UI 6.1-gyel együtt járó mesterséges intelligenciás képességeket: az új funkciók elérhetővé válnak a Galaxy S22, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra, Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip4, Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ és Galaxy Tab S8 Ultra készülékek tulajdonosai számára is.

Hirdetés

Ezután ezek a telefonok és táblagépek is képesek lesznek az üzenetek hangnemét igény esetén finomítani, és a Chatsegéd jóvoltából 13 különböző nyelvre lefordítani. Az Élő fordítást használva tudnak majd valós időben telefonbeszélgetést lefordítani a beszélgetés során.

A Tolmács alkalmazás is hasonlóan működik, de annak használata közben osztott képernyőn mutathatjuk idegen nyelvű beszélgető partnerünknek az általunk közölni kívántakat. A magyar sajnos még nincs a támogatott nyelvek között, de a vállalat ígéretet tett rá, hogy hamarosan pótolják ezt a hiányosságot.

A listán felsorolt kütyükön a továbbiakban lehet majd az úgynevezett Bekarikázás funkcióval keresni a Google-ben. Ezen felül érkezik az érintettekhez Jegyzetsegéd, Böngészési segéd és Átírósegéd is, melyek nagyban megkönnyítik akár a készüléken való munkavégzést is. A képek kezelése és szerkesztése is egyszerűbb lesz a generatív funkcióval és a Szerkesztési javaslatokkal.

Ezzel az intézkedéssel most még közelebb került a kurrens telefongyártó ahhoz a néhány hónappal ezelőtti ígéretéhez, hogy az év közepére 100 millió Samsung tulajdonos számára teszi elérhetővé a vállalat új mesterséges intelligencia által felturbózott funkcióit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.