Hirdetés

Új, egységesített divízióval száll versenybe a Google a ChatGPT-vel



|

Átalakítják az eddigi struktúrát, hogy hatékonyabban dolgozhassanak a házon belüli megoldásaikon.

Hirdetés

A Google bejelentette, hogy a mesterséges intelligenciás stratégiájának racionalizálása érdekében átalakított DeepMind részleget hoz létre. Az új divízió "Google DeepMind" néven fogja össze a Google szakértőit, és célja az MI-technológiák fejlesztésének felgyorsítása. A DeepMind vezérigazgatója Demis Hassabis lesz, Jeff Dean, aki korábban a Google AI vezetője volt pedig a csapat vezető tudósaként dolgozik a továbbiakban.

Hirdetés

A lépés válasz a ChatGPT és a Bing Chat sikerére, amelyek viharszerűen meghódították az internetet. A Google mindössze egy nappal a bemutató előtt jelentette be a Google Bardot, az MI pedig csalódást is okozott az első bemutatóján. Az új részleg létrehozása a Google MI-stratégiájának egységesítését és felgyorsítását szolgálja, egyszerűsítve a döntéshozatali folyamatot.

Bár az átszervezett DeepMind részleget sokan üdvözölték, néhány Google-alkalmazott aggódik a vállalat által követett irány miatt. A Bloomberg jelentése alapján egyes alkalmazottak kritizálták a Google Bardot, mások pedig "beteges hazudozóként" hivatkoznak rá. A beszámolók szerint sokszor érti félre az utasításokat, és akár veszélyes is lehet a felhasználókra nézve. Ezen aggályok ellenére a Google továbbra is elkötelezett a mesterséges intelligencia képességeinek fejlesztése mellett, és olyan területeken fektet be kutatásba, mint az adatvédelem, a biztonság, a kvantumszámítás, az egészségügy és a fenntarthatóság.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.