Hirdetés

Új fotók mutatják, milyen hatalmas lehet az iPhone 16 Pro Max



|

Továbbra is úgy tűnik, hogy az Apple méretet vált az idei zászlóshajónál.

Hirdetés

Az elmúlt tíz évben az Apple igencsak nagy utat járt be, ami a mobiljai méretét illeti, hiszen a 2014-es termékpalettán még az 5,5 hüvelykes iPhone 6 Plus jelentette a csúcsot, míg a mostani zászlóshajó, a tavaly szeptember óta forgalmazott iPhone 15 Pro Max már 6,7 hüvelyken terpeszkedik, a pletykák szerint pedig az idén ősszel érkező iPhone 16 Pro Max még ennél is tovább megy, és már 6,9 hüvelykes kijelzővel szállítják a cupertinóiak.

Az értesülést oly sok, egymástól független forrás osztja, hogy jelen pillanatban szinte biztosra vehetjük, most pedig néhány friss fotón is megcsodálhatjuk, miként fest majd a gyakorlatban a felhizlalt csúcsmodell.

Hirdetés

A képeket a ZONEofTech YouTube-csatorna mögött álló Daniel Rotar közölte, és az iPhone 16 Pro Max úgynevezett dummy modellje látható rajtuk egy iPhone 15 Pro Max társaságában. A felvételekből kiindulva az idei bajnok nem lesz lényegesen nagyobb a felmenőjénél, de azért könnyedén kiszúrható a különbség, ha pedig figyelembe vesszük, hogy már a 15 Pro Max is jókora készülék, az utód egyenesen hatalmasnak mondható.

Ezt a modell ugyan nem adja vissza, de az uralkodó vélekedés szerint az Apple vékonyabbra veheti a kijelző körül futó kávát, így minimalizálva a nagyobb panelből eredő méretbeli ugrást. A módszer eddig is sok helyet spórolt az almás cégnek, hiszen a már említett iPhone 6 Plus még az 5,5 hüvelykes megjelenítője ellenére is közel ugyanakkora volt, mint az iPhone 15 Pro Max (158,1 x 77,8 x 7,1 mm vs. 159,9 x 76,7 x 8,3 mm).

A ZONEofTech által megosztott dummy további figyelemre méltó eleme a 16 Pro Max oldalán látható extra gomb, amit a pletykákban capture, azaz rögzítés gombként emlegetnek, és állítólag kamerás funkciókat fog szolgálni, a lenyomás mellett a gesztusokat (pl. simítás) is érzékelve. Ha hihetünk a korábbi jelentéseknek, az új gomb nemcsak a csúcsmodellen, hanem a szintén méretet váltó (6,1 hüvelyk helyett 6,3 hüvelyk) iPhone 15 Prón, valamint a 15 Pluson és az alap iPhone 15-ön is ott lesz.

A mostani egyébként nem az első alkalom, hogy dummy modellként láthatjuk az iPhone 16 Pro Maxet, hiszen az előző hónapban a teljes iPhone 16 sorozatról is kaptunk egy csokor hasonló fotót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.