Hirdetés

Új fotón a Tesla feltuningolt szuperszámítógépe



|

A Tesla Dojo már a világ hetedik legerősebb szuperszámítógépe.

Hirdetés

Napjainkra már több mint egymillió Tesla járja a világ útjait, az e-autógyártó pedig továbbra is gőzerővel fejleszti a mindig éppen a következő évekre ígért teljes önvezetést. Ennek sikerében kulcsfontossággal bír a cég tavaly leleplezett saját szuperszámítógépe, a Dojo, amely az odakint cirkáló Teslák által küldött adatokat és videós anyagokat feldolgozva trenírozza a volánt kezelő algoritmust.

A folyamatosan fejlődő Dojo kapcsán Elon Musk 2020-ban úgy nyilatkozott, hogy a masina teljesítménye végül akár az 1 exaflopos, vagyis az 1000 petaflopos értéket is meghaladhatja, ennek az irányába tett most egy fontos lépést a vállalat.

Hirdetés

Tim Zaman, a Tesla mesterséges intelligencia infrastruktúráért és MI-platformokért felelős vezetője nemrég a Twitteren jelentette be, hogy immáron 7360 db Nvidia A-100-as (80GB) GPU dolgozik a Dojóban, s ezzel a GPU-magok száma alapján az autógyártóé a világ hetedik legerősebb szuperszámítógépe. A bejelentéshez egy új fotót is kaptunk a szörnyetegről:

A poszt a hónap végén esedékes MLSys 2022 gépi tanulási konferencia apropóján született, ahol a Tesla is jelen lesz, és igyekszik friss munkaerőre szert tenni. Sok más szereplőhöz hasonlóan ugyanis Muskék is ki vannak éhezve a mesterséges intelligencia terén szerzett szaktudásra, korábban maga az alapító-vezető is buzdította az érdeklődőket, hogy csatlakozzanak a csapathoz.

Hosszabb távon pedig a Dojo nem csupán az önvezető rendszer tökéletesítésében játszhat fontos szerepet, mivel a tavalyi AI Day nevű céges rendezvényen Musk arról beszélt, hogy egy humanoid robot fejlesztésében is gondolkodnak, később pedig az általános jellegű mesterséges intelligencia kapcsán (Artificial general intelligence - AGI) is bejelentette a Tesla érdeklődését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.