Hirdetés

Ingyenes filmnéző szolgáltatást indított az IMDb



|

Erre nem sokan számítottak: a világ legismertebb filmes adatbázisán mostantól tévés és mozis alkotásokat is streamelhetünk, és még fizetni sem kell érte.

Hirdetés

A Netflix sikere óta elég szép verseny alakult ki a filmeket és sorozatokat netes streaming formájában kínáló szolgáltatások között. Az óceán túlpartján ott a Hulu, tarol az Amazon és a HBO GO, de lassan már a különféle távközlési szolgáltatók mindegyikének is van hasonló megoldása. Arról is jönnek szépen hírek, ki száll még be a bizniszbe (legutóbb például a Disney), de egy azért jellemző erre a piacra: a zene-streaminggel ellentétben itt nem jellemző az ingyenes modell. Aztán most egyszer csak bumm.

Hirdetés

Az IMDb (melynek neve az Internet Movie Database rövidítése) már jó ideje jelen van a weben, a szolgáltatás lényege az, hogy bármilyen filmről, sorozatról, színészről és egyéb kapcsolódó személyről begyűjti a lehető legtöbb információt. Így bárki szeretne megtudni valamit az épp nézett filmről, vagy épp arra kíváncsi, érdemes-e megnézni a kiszemelt művet, végigböngészheti a felhasználói értékeléseket, megnézheti, kik játszanak benne, ki a rendező, a zeneszerző, vagy épp azt, milyen vicces vagy érdekes háttérinformációkat lehet elérni a készítésről, és hol találunk bakikat, belógó mikrofont és a török harcos karján tényleg van-e Poljot óra.

Arra viszont nem nagyon számított senki, hogy az IMDb az információszolgáltatás mellett alanyi jogon is elkezd streamelni, márpedig az új funkció elindult. Az IMDb Freedive a jelek szerint elég szép merítést ad mind mozifilmekből a Drive-tól a Mementóig, mind pedig népszerű sorozatokból a Heroes-tól Gordon Ramsey főző-reality műsoráig. És a legfontosabb: nincs előfizetői díj, a Freedive tök ingyen nézhető, csupán reklámokra kell számítani közben.

Valószínűleg ezért is lehet, hogy egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el a szolgáltatás, de gyaníthatóan terjeszkednek majd, ha megállapodnak más országokban is a megfelelő hirdetőkkel. Mi egyelőre a TunnelBear nevű VPN szoftverrel "lestünk bele" a kínálatba, de valóban nincs semmilyen rejtett költség és apróbetűs rész. Azt persze nem tudni, hogy lesz-e a későbbiekben olyan fizetős opció, amely reklámmentes elérést kínál, de már az ingyenes modellben is elfért némi extra: a regisztrált felhasználók a filmnézés közben egyetlen gombnyomással elérhetik az épp nézett film vagy műsor adatlapját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.