Hirdetés

Új perek indultak, többen is lopással vádolják az Apple-t



|

Egyebek mellett az iPhone-okba került kamera kapcsán áll a bál az almás cég körül.

Hirdetés

Még csak nemrég zárult le az Apple és az Epic Games tavaly indult jogi csatája, de újfent célkeresztbe került az iPhone-ok gyártója, ezúttal azért, mert állítólag több alkalommal is engedély nélkül használt fel bizonyos szabadalmakat.

Az egyik per a széles látószögű lencsékre és képfeldolgozásra szakosodott ImmerVision felől érkezett. A kanadai vállalat szerint az Apple bizonyos eszközeihez jogtalanul használta fel egy 2005-ben szabadalmaztatott technológiáját, amivel rögzíteni és megjeleníteni lehet változó felbontású, digitális panorámaképeket. Konkrétan az iPhone 13 Pro és Pro Max modellek kerültek megnevezésre, de elképzelhető, hogy más készülékek esetében is jogsértés történt.

Hirdetés

Valószínű, hogy az Apple széles látószögű kamerájával van problémája az ImmerVisionnek, és ezért nemcsak kártérítést, de a jogi költségek megtérítését is követeli.

A másik jogi csapás mögött az ír Aire Technology Limited áll, ami azzal vádolja az almás vállalatot, hogy nem egy, hanem három, NFC-hez kapcsolódó szellemi tulajdon esetében is jogsértést követett el. A probléma kapcsán így érintett az Apple Pay, a Wallet, valamint az ezeket támogató készülékek is, tehát az iPhone és az Apple Watch is.

Az Aire Technology is kártérítést és a jogi költségek kifizetését követeli, emellett még a jogdíjakat is szeretné megkapni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.