Hirdetés

Új technológiával küzdenek a hamisított fotók és videók ellen



|

Az úgynevezett Foresight technológiával állítaná vissza a bizalmat a Truepic, a Qualcomm már dolgozik rajta, hogy az új mobilok támogassák ezt.

Hirdetés

Folyamatosan gyorsulnak a hardverek és a szoftverek, okosodik a mesterséges intelligencia, ezeket azonban sokan az emberek félrevezetésére használják fel. A deepfake tartalmak egy ideig még nem tűntek komolynak, főleg mémeknél találkoztunk ezekkel.

Azonban egyre több szakértő hívja fel a figyelmet arra, hogy mindenki életében nagy gondot okoznak majd a hamisított fotók és videók, amelyeket egyre kisebb hatékonysággal tudnak csak azonosítani. Ezen segítene a Truepic az úgynevezett Foresight technológiájával, amely hardveresen biztosítaná a fotókat és videókat. 

Hirdetés

A lényege az egésznek az, hogy a fotót és videót a rögzítéskor hitelesítik, és bármilyen módosítást vagy szerkesztést is rögzítenek. A Truepic a Qualcommak dolgozik rajta, hogy a jövőbeli mobilok ezt már támogassák. A rögzítésnél végpontok közötti biztonságot alkalmaznak a TrustZone platform segítségével, így a felvétel rögzítésébe semmi nem zavarhat bele. 

A legjobb az egész, hogy normál JPEG fájlokról van szó, amelyek megnyitásához bármi jó, és az extra adatokat a HEIC formátumhoz is tudják csatolni. A biztonságos fotókat akár banki appokban is lehet majd használni, vagy hitelesítéshez. Az eddiginél részletesebb metaadatokat is úgy tudják kódolni, hogy azokat ne lehessen megváltoztatni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.