Hirdetés

Újabb komoly sebezhetőségeket fedeztek fel a Samsung telefonjaiban



|

Egy biztonsági szakember több mint egy tucat hibára bukkant, amiken keresztül ellophatják adatainkat.

Hirdetés

Folyamatosan finomhangolják a gyártók a telefonjaikon található szoftvert, de amikor egy akkora portfólióval rendelkező cégről van szó, mint a Samsung, ez nem könnyű feladat. Épp ezért számolhatunk be hónapról hónapra újabb problémás területekről, amelyek közül néhány teljesen ártalmatlan, míg mások hatalmas, betömésre váró réseket jelentenek.

Hirdetés

Most az Oversecured biztonságtechnikai cég feje, Sergey Toshin hívta fel a figyelmet arra, hogy több mint egy tucat sebezhetőséget talált a Samsung szoftverében. Ezek között vannak kevésbé veszélyesek, ahol a felhasználót kell átverni ahhoz, hogy el tudjuk lopni az sms-eit, míg mások teljesen észrevétlenül adnak rendszergazdai jogosultságot a behatolónak, hogy szabadon garázdálkodjon a telefon fájljai között. A problémát csak tovább fokozza, hogy bizonyos sebezhetőségek nem magában az Android rendszerben, hanem azokban a bloatware programokban találhatók, amiket a cég telefonjaira előre telepítenek.

Mivel több komoly biztonsági résről van szó, és a Samsungnak hónapokba telik majd ezeket kijavítani, sem a vállalat, sem Toshin nem árulta el, hogy pontosan mely készülékek érintettek. Az mindenesetre örömteli, hogy 2019-ben a Samsung 4 évre növelte a Galaxy modellek támogatását, így a biztonsági frissítéseket még jó darabig megkapják majd az immár két éves készülékek is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.