Hirdetés

Újabb mobildizájnt szabadalmaztatott a Samsung



|

A most felbukkant Samsung-szabadalom egy 6 szenzorral dolgozó kamerarendszer terveit részletezi.

Hirdetés

A mobilgyártók folyamatosan dolgoznak az újabb és újabb kamerás trükkökön, akkor is, ha ezek többsége nem hoz érdemi fejlődést. Miközben a legtöbben a kijelző alá épített kameráktól várják a wow-faktort, addig a Samsung előállt egy szabadalommal, amelyben egy 6-kamerás rendszer részleteit mutatja meg. Öt széles látószögű és egy zoomkamera dolgozik ebben. A Samsung a szabadalmat decemberben nyújtotta be, de a múlt hét végén hozták nyilvánosságra, és most szúrta ki a LetsGoDigital

Hirdetés

Az ötlet legérdekesebb része, hogy a Samsung mozgó, dőlni képes kameraszenzorokról beszél, és képi algoritmusok optimalizálják az elrendezést. Ennek hála lehetne új típusú panorámaképeket vagy portrékat készíteni, de kevés fény mellett is jobb lenne az eredmény, valamint a dinamikatartomány általánosságban. 

Itt a hangsúly tehát nem a megapixeleken van, hanem a lencse minőségén és a szenzor méretén, az élesebb és részletesebb képek érdekében. A technológiához kicsit hasonló megoldást évek óta használ a Nikon és a Canon, ezért lehet érdekes, hogy mikor bukkan fel ilyen megoldás mobilokban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.