Hirdetés

Újabb nagy múltú programot modernizál a Windows 11



|

Teljesen átalakul a Feladatkezelő, így jobban illeszkedik majd az új felülethez.

Hirdetés

Sok-sok frissítés vár még a Windows 11-re, mire legalább annyira összeáll, mint a lassan 7 éve csiszolgatott elődje, de így is sokan ugrottak rá a frissítés lehetőségére, nem kis részben a modernebb, tetszetősebb kezelőfelület (Fluent Design System) miatt, amiről videós bemutatót is készítettünk nektek.  

A Windows 11-es dizájn nem csak átszabott Tálcát, Start menüt és ablakokat tartogat, de szép lassan az integrált programok is divatosabb gúnyát húznak, hogy jobban belesimuljanak az összképbe. Jó példa erre a ráncfelvarrott Paint és a Jegyzettömb, most pedig egy újabb régi motoros frissített változatával ismerkedhetünk meg.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint az 1996-os Windows NT 4.0-ban debütált Feladatkezelő, amit legkönnyebben a Ctrl + Shift + Esc billentyűparanccsal csalogathatunk elő. Ha valami furcsa anomália folytán nem lenne ismerős, itt tekinthetjük át az éppen futó alkalmazásokat és háttérfolyamatokat, de az átlag felhasználók többnyire csak akkor indítják el, amikor valamelyik lefagyott program szenvedésének végére kell pontot tenni.

Elsőként a dán FireCube Studios Twitter-fiókja osztotta meg a Windows 11 nemrég megjelent tesztverziójában, a 22538-as Insider Buildben felbukkant új Feladatkezelőt. Az átdolgozott felület teljesen dobja az eddigi puritán megközelítést, a menüsor az ablak tetejéről a bal oldalra került, a beállításokhoz a bal alsó sarokban férhetünk hozzá, felül pedig kis piktogramok mutatják CPU, a GPU, a memória, a lemezmeghajtó és a hálózat kihasználtságát.

Maga a program viszont egyelőre nem működik, az Insider Buildből is úgy kellett előbányászni, vagyis a Microsoft még nem igazán szeretné, hogy találkozzanak vele a felhasználók. Ebből arra következtethetünk, hogy sokat kell még várni a megjelenésére, de azért kibírjuk addig valahogy.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.