Hirdetés

Újabb pletyka utal rá, hogy home gomb nélkül érkezhet az iPhone SE 4



|

Nagyon úgy tűnik, hogy az Apple tényleg modernizálni fogja a legolcsóbb mobilját.

Hirdetés

Az Apple 2016 óta jelentkezik az SE-szériával, amely mindig régebbi készülékek (előbb az iPhone 5s, majd az iPhone 8) dizájnjába csomagolja a cég aktuális processzorát. A modellcsalád jelenlegi képviselője az idén bemutatott 3. generációs iPhone SE, amely még mindig a 2014-es iPhone 6-ig visszavezethető tokozást használja, ám a pletykák szerint ezt már nem sütik el még egyszer a cupertinóiak.

A negyedik generációs SE kapcsán ugyanis több neves szivárogtató, például Jon Posser és Ming-Chi Kuo is megírta, hogy a készülék egy nagyobb, 6,1 hüvelykes LCD-kijelzővel érkezik, s így a 2018-ban bemutatott, tavaly nyugdíjazott iPhone XR-re épülhet. A pletykát most egy újabb megbízhatónak számító név, Ross Young is megerősíti.

Hirdetés

A Display Supply Chain Consultants elemzője a MacRumorsnak nyilatkozva közölte, hogy a legfrissebb értesülései alapján az iPhone SE 4 2024-ben érkezik majd, méghozzá egy 6,1 hüvelykes, belógó kameraszigettel ellátott LCD panellel. Young ezzel egy korábbi jóslatát korrigálta, amelyben még 5,7-6,1 hüvelykes, lyukkamerás kialakítású LCD-képernyőre tippelt a jövőbeli SE kapcsán. A szivárogtatóra már csak azért is érdemes odafigyelni, mivel ő kifejezetten a kijelzők piacán és beszállítói körében rendelkezik forrásokkal.

Ennyi egybevágó pletyka és az Apple eddigi stratégiája alapján tehát nagyon valószínűnek tűnik, hogy a harmadik generációs készülék 2024-es kifutásával visszatér az iPhone XR akkor már 6 éves formavilága, abban viszont nincs egyetértés, hogy vajon FaceID arcazonosítással, vagy egy olcsóbb, a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasóval teszi ezt.

Az utóbbi esetben adja magát a feltételezés, hogy a belógó szenzorszigetet is kisebbre szabhatják, hiszen így nem tartalmazná a Face ID technológia érzékelőit, ám ezen a ponton ez csak merő spekuláció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.