Hirdetés

Újra életre kelti a Windows Phone játékait ez az androidos emulátor



|

Hiánypótló szoftver jelent meg a Google mobil operációs rendszerére.

Hirdetés

Az Android egyik tagadhatatlan előnye, hogy óriási szabadságot biztosít a felhasználóknak, akik akár PC-s és nintendós játékokat is emulálhatnak a készülékeiken, hála a lelkes közösség által kalapált szoftvereknek.

Egy fejlesztő most egy régi hiányosságot, a Windows Phone-alkalmazások emulálását is bepótolta, így elméletben már az sem kizárt, hogy a WP-veteránok ismét elővegyék a régi kedvenc játékaikat a 2010-es évek elejéről.

Az elméletiséget viszont szó szerint kell érteni, a WPR nevű program ugyanis még csak az alfa-fázisnál, egész pontosan a 0.0.1-es verziónál tart, és a készítője szerint is csak 17 játékkal működött a tesztelés során kipróbált 33-ból.

Hirdetés

Ezek listája az emulátor leírásában található a GitHubon, és olyan címeket tartalmaz, mint a Skulls of Shogun, az Earthworm Jim vagy a Need for Speed Undercover.

A WPR a Windows Phone 7 és a Windows Phone 8 XNA-alkalmazásaihoz készült, de a jelek szerint az sem mindegy, hogy milyen fájlokat találunk hozzá, az Android Police munkatársának ugyanis egyetlen játékot sem sikerült működésre bírnia vele a Redmi 7S Próján.

Az azonban még ennek ellenére is jó hír, hogy már egy ilyen emulátor is akad a repertoárban, s ha a fejlesztője kitart mellette, a későbbiek során még rengeteget javulhat a szoftver hatékonysága.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.