Hirdetés

Újra lecsaptak a kripto-hackerek, 100 millió dollárt loptak el



|

A napokban ez már a második nagy volumenű támadás, a jelek szerint senki sincs biztonságban.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy egy hacker feltöltre a Poly Network hálózatát, és onnan 610 millió dollárnyi (184 milliárd forint) kriptovalutát tulajdonított el.

A rablás után aztán a tokenek kétharmadát visszaszolgáltatta, mert a célja nem annyira a vagyonszerzés, sokkal inkább a figyelemfelkeltés volt. A Poly Network még meg is jutalmazta a tettéért, a rendszert pedig igyekeznek visszaállítani.

Hirdetés

Ezúttal a japán Liquid Global központja volt a támadás áldozata, ahonnan a hackerek 100 millió dollárnyi kriptovalutával léptek meg. Ráadásul nem is ez az első alkalom, hogy feltörték a Liquid rendszerét, tavaly novemberben hasonló támadás érte őket, akkor azonban nem pénzt, "csak" felhasználói adatokat loptak a támadók.

A Liquid lezárta a rendszerét, a tokeneket pedig egy úgynevezett cold walletbe helyezték át (ez ugye nincs az internetre csatlakoztatva, ezért nem lehet feltörni), így a felhasználók sem férnek hozzá a pénzükhöz. A jelek szerint ezeknek a támadóknak eszük ágában sincs visszaadni a pénzt, de a tiltások és egyéb biztonsági rendszerek miatt valószínűleg beletelik majd néhány évben, míg valóban el tudják költeni a most megszerzett vagyont.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.