Hirdetés

UPC emailcímed van? Nyertél egy kis időt!



|

A Vodafone május 31-ig meghosszabbítja a UPC mail fiókhoz való hozzáférést.

Hirdetés

A felhasználók számára igencsak jó hírt jelentett be a Vodafone Magyarország: 2021. május 31-ig meghosszabbítják a UPC e-mail fiókhoz és az e-mail webtárhelyen tárolt tartalmakhoz való hozzáférést.

A szolgáltató a UPC-től átvett Webmail szolgáltatást 2021. március 1-jén megszünteti, de a hozzáférés és a tartalmak három hónappal tovább állnak majd a felhasználók rendelkezésére.

A Vodafone a tavalyi év második felében jelentette be a felhasználók nagy felháborodására, hogy a UPC Magyarország felvásárlását követően a korábbi tulajdonos Liberty Global korlátozott ideig engedélyezte a UPC Magyarországhoz köthető e-mail címek és webmail infrastruktúra - így a upcmail.hu és chello.hu, továbbá a monornet.hu és upctelekom.hu webmail szolgáltatások - használatát.

Hirdetés

Mivel jogilag nincs lehetőség arra, hogy a fenti e-mail fiókok ezt követően is működhessenek, a Vodafone leszögezte, hogy 2021. március 1-jén megszünteti a UPC-től átvett Webmail szolgáltatást. Az érintett lakossági és üzleti ügyfeleket november közepétől folyamatosan tájékoztatta a vállalat, hogy oldják meg a másik e-mail fiók használatára történő átállást és mentsék le a tárhelyük tartalmát minél előbb, még a szolgáltatás kivezetése előtt.

A jó hír, hogy a hozzáférés és a tartalmak három hónappal tovább állnak majd a felhasználók rendelkezésére. A haladék a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a média- és hírközlési biztos közbenjárásának is köszönhető, miután számos panasz érkezett a hatósághoz és Kastory Edina hírközlési biztoshoz, hogy az átállás komoly nehézséggel jár, hiszen sokan hivatalos elérhetőségként, kapcsolattartói címként használták a levelezési címet, de többen tartottak sokéves levelezésük elvesztésétől, valamint attól, hogy a lementés, migrálás adatvesztéssel, személyes adatok sérelmével járhat.

Szerencsére, a szusszanásnyi idő mellett, a korábbinál részletesebb, a levelek lementését segítő felhasználói segédletet is közzé tettek, de technikai segítséget is adnak az új e-mail-fiók beállításához vagy az e-mailek mentéséhez az ügyfélszolgálaton e-mailben vagy telefonon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.